Machine lease
Vraag een lease voor investeringen vanaf €10.000 in machines. Als bank- en merkonafhankelijke leasemaatschappij is ProfLease de partij bij uitstek om uw machines tegen aantrekkelijke voorwaarden te financieren.
Meest gekozen leaseoplossingen voor machines
icons8-receipt-euro-100

Financial Lease

Een financial lease is een on-balance financiering. Het eigendom van de apparatuur ligt bij de onderneming en kan daarom investeringsaftrek claimen. Financial lease is mogelijk vanaf €10.000 exclusief btw.

icons8-bank-card-euro-100

Operational Lease

Een operation lease is een off-balance financiering. U betaalt voor het gebruik van de machine. Aan het einde van de looptijd bieden we een koopoptie en kunt u deze machine van ons terugkopen. Operational Lease is mogelijk vanaf €10.000 exclusief btw.

Machine Change Option

Machine Change Option

Machine Change Option is er voor ondernemingen die willen groeien. Hierbij is het mogelijk om te starten met een tussenformaat machine om vervolgens gedurende de looptijd te bepalen of de machine vervangen kan worden voor een nog grotere machine.

Welke machines kan ik leasen?

Bij ProfLease zijn we gespecialiseerd in het leasen van productiemachines. Wij doen dus geen rollend materieel. Hieronder vindt u een overzicht van de meest geleasede machines. Ook als de gewenste productiemachine er niet bij staat, kunnen wij deze voor u in de lease onder brengen.

  • Houtbewerkingsmachine leasen: Boormachines, cnc-houtbewerkingsmachines, combinatiemachines, freesmachines, lijmmachines, persmachines, schaafmachines, schuurmachines, zaagmachines
  • Metaalbewerkingsmachine leasen: Snijmachines, plaatbewerkingsmachines, zaagmachines, boormachines, wasmachines, buigmachines, cnc-verspaningsmachines
  • Robot leasen: Las robots, handling robots
  • Verpakkingsmachine leasen: Omsnoeringsmachines, foliewikkelaars, palletwikkelaars, dozensluiters, opzetters, sealmachines, krimpmachines, koorbinders, krimphoes-verpakkingsmachines, rollenbanen, palletisers
  • Kunststofbewerkingsmachine leasen: Spuitgietmachines, lijnbuigers, vacuümvormers, polijstmachines, draaibanken
  • Finishing machine leasen: Slijpen, Polijsten, Borstelen
Enkele voordelen van machines leasen bij ProfLease
Het leasen van een machine geeft een goed inzicht in de kasstromen: de opbrengsten en kosten kunnen duidelijk tegenover elkaar worden gezet;
Bij het aanschaffen van een nieuwe machine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ons is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.
Door leasing behoudt u liquide middelen in huis;
Door leasing kunt u altijd beschikken over de nieuwste machine;
Aangezien ProfLease bankonafhankelijk werkt houdt u de kredietlijnen bij de huisbankier open.
Met lease blijft het geld beschikbaar als werkkapitaal of reserve voor als het werkelijk nodig is;
Er is een schaarste aan vakmensen. Met de nieuwste machine is het mogelijk om de schaarste aan vakmensen op te vangen.
In tegenstelling tot een banklening, kunt u met leasing 100% van de aanschafprijs financieren. Ook zijn er verder geen extra zekerheden nodig.

Veelgestelde vragen

Het aanvragen van een lease is mogelijk met een minimum investeringsbedrag van € 10.000 exclusief btw.
Bij het aanschaffen van een nieuwe machine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ons is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.
Dat hangt af van het type en de economische levensduur van de machine. Gebruikelijke looptijden voor machines zijn 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden.
Het woord operational lease kan verwarrend zijn. Bij auto’s wordt met het woord “operational” dikwijls bedoeld dat alle services, onderhoud, verzekering, belasting e.d. in maandhuur zijn verwerkt. Bij het leasen van machines wordt met operational lease huur bedoeld. De wetgever kent twee begrippen huur en huurkoop waarbij huur wordt vertaald door operationele lease en huurkoop – koop op afbetaling – door financial lease.
Leo Frijlink
Leo is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor machines. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Hoe werkt leasen bij ProfLease?

ProfLease is een groep welke kan terugvallen op ruim 35 jaar ervaring. Wij zijn het boetique kantoor op het gebied van leaseoplossingen voor investeringen in productiemachines. Wij komen bij grotere investeringen dan ook graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren. Bij vragen kunt u contact opnemen of u kunt eventueel direct een lease aanvragen.

1
2
3
4
5

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe machine op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 (exclusief btw) een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw onderneming.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en zullen u hierover informeren. Voor investeringsbedragen tot €250.000 voeren wij direct een financiële toetsing uit op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Bestel de machine

Zoals u gewend bent bestelt u de productiemachine zelf bij de leverancier(s) van uw keuze. Standaard kan tot 20% van het investeringsbedrag aan installatiekosten en software worden meegefinancierd maar onder zekere voorwaarden kan hier ook van worden afgeweken. Zorg dat de factuur op naam komt te staan van ProfLease.

Aan de slag

Heeft u uw machine volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe machine.

Waarom ProfLease

Merk onafhankelijk

U bepaalt welke apparatuur het beste bij uw organisatie past en vervolgens integreren wij deze in de oplossing. ProfLease is multi-branded en bent u dus niet gebonden aan 1 merk of 1 leverancier. Dit heeft als voordeel dat u eenvoudig de switch kunt maken van het ene merk naar het andere merk.

Bank onafhankelijk

Door te kiezen voor ProfLease, gaat de lease niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist. Afgezien van de hardware dat deel uitmaakt van de oplossing blijft uw overige inventaris vrij van bezwaring waardoor u meer financiële bewegingsruimte geniet.

Maatwerk door expertise

ProfLease is het lease boetiekkantoor van Nederland: met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing voor de specifieke uitdagingen waar u als organisatie voor wordt geplaatst.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Scroll naar top