Ma – vrij 08:30 – 17:30

Kassasystemen leasen

Gaat u investeren in nieuwe kassasystemen? Met een flexibele en maatwerk financieringsoplossing van ProfLease, realiseert u lagere IT-kosten, een betere informatiebeveiliging en draagt u bij aan de circulaire economie.
Meest gekozen leaseoplossingen voor kassasystemen
Kassasystemen leasen

DaaS IT Now

Bij DaaS IT Now (Device as a Service) nemen wij in samenwerking met onze partners de volledige lifecycle voor u uit handen. Zo kunt u IT eenvoudig verkrijgen, probleemloos gebruiken, veilig en duurzaam afvloeien en efficiënt beheren.

Kassasystemen leasen

Groeifinanciering

Met de groeifinanciering van ProfLease beschikt u gedurende de looptijd van de overeenkomst permanent over budget voor het vernieuwen van apparatuur zonder dat hierbij de maandtermijn verandert.

Kassasystemen leasen

Projectfinanciering

Heeft u een groot investeringsproject welke in fases uitgerold gaat worden? Met een projectfinanciering stellen wij u voor een bepaalde periode een budget ter beschikking waaruit alle aankopen gedaan kunnen worden.

Kassasystemen leasen

Financiering met wisseloptie

Weet u op voorhand wat de hoogte van de investering zal zijn? Dan is onze financiering met wisseloptie de meest geijkte oplossing. Daarnaast heeft u tijdens de overeenkomst altijd de mogelijkheid om apparatuur te vernieuwen.

Kassasystemen leasen

EnquireNow Client Portal (Asset Management)

Bij iedere financieringsovereenkomst krijgt u standaard toegang tot onze EnquireNow Client Portal. Zowel financiële als technische informatie over de apparatuur, alles overzichtelijk in één dashboard.

Wat is een kassasysteem?

Een kassasysteem is een POS-systeem (Point-Of-Sale-Systeem) die draait op software. Je hebt kassasystemen voor de horeca, de retail maar ook bijvoorbeeld voor webshops. Elk kassasysteem is weer anders ingericht op de behoefte van uw onderneming. Bij de oude kassa’s ging het alleen om het verwerken van de transacties. Doordat kassasystemen tegenwoordig computergestuurd zijn, kan het tegenwoordig veel meer dan alleen de transacties verwerken. Hier leggen we uit wat de voordelen zijn van een kassasysteem en waarom een kassasysteem je bedrijf verder innoveert.

Vier redenen om te kiezen voor een up-to-date kassasysteem

 

1. Een verzamelplek voor alle data

Terwijl oude kassa’s alleen transacties verwerkten, is bij een nieuw kassasysteem alles computergestuurd. Alle gegevens zijn inzichtelijk op één locatie, namelijk in de cloud. Denk hierbij aan verkoopcijfers, klantgegevens en andere gegevens die hier allemaal worden opgeslagen. Zeker in de retail, waarbij de combinatie tussen een webshop en een fysieke winkel vaak wordt gemaakt is een kassasysteem zo ingericht dat alles is gekoppeld. Dit heeft als voordeel dat u nooit meer de online- en offline-systemen hoeft te combineren. Naast de tijd die dit u bespaart is de kans op administratieve fouten hierdoor minimaal.

2. Voorraadbeheer wordt vele malen gemakkelijker

In tegenstelling tot een ouderwetse kassa, is een kassasysteem in staat tot een uitgebreid voorraadbeheer. Integratie van webshop software met een kassasysteem verbetert het voorraadbeheer. Op het moment dat een klant een aankoop heeft gedaan wordt automatisch de voorraad bijgewerkt. Dit zorgt ervoor dat de voorraad altijd up-to-date is. Ook bij het retourneren van een artikel wordt de voorraadverandering geregistreerd in het systeem. De aansluiting van het kassasysteem op uw inkoop- en verkoopbeheer is tevens een mooie tool. Er wordt door het systeem een seintje gegeven als een product dreigt op te raken. Zeker wanneer er vaste producten in uw assortiment zitten is het ideaal, omdat de leverancier een bericht ontvangt dat de producten bijna niet meer op vooraard zijn. Nooit meer teleurstellen van klanten, want u zit nooit zonder de producten.

3. Inzicht in klantgegevens

Een bijkomend voordeel van kassasoftware is dat de gegevens van klanten worden bijgehouden. Dit maakt de verschillende verkopen per klant goed inzichtelijk. Het was nog nooit zo makkelijk om op basis van deze informatie de klant een passende aanbieding doen. Doordat de klant- en contactgegevens worden opgeslagen in het POS-systeem is het bereiken van de klant eenvoudig. Het is precies inzichtelijk via welk kanaal u de individuele klant bereikt. Een ander groot voordeel is het inzichtelijk maken van de informatie voor alle werknemers. Als er iemand wordt geholpen kan elke medewerkers in het systeem de gegevens en de transactiehistorie in zien met een verhoogde klanttevredenheid tot gevolg.

4. Maak beslissingen op basis van data

Een data gestuurd systeem zorgt er niet alleen voor dat de gegevens van de klant zijn opgeslagen, maar ook de verkoopcijfers. Met één druk op de knop wordt duidelijk welke artikelen het best verkopen en welke erg populair zijn. Het analyseren van deze data is gemakkelijk waardoor er veel sneller en betere bedrijfsbeslissingen kunnen worden gemaakt. Bij sommige kassasystemen is het zelfs mogelijk om verschillende boekhoudrapportages op te stellen. De omzet van een dag of de omzet per medewerker is hierdoor gemakkelijk in te zien.

Kassasystemen leasen?

Omdat het aanschaffen van nieuwe kassasystemen vaak een grote investering vergt, is het goed om na te denken over de manier waarop de hardware wordt gefinancierd. Net als bedrijfsauto’s, productiemachines of andere digitale apparatuur is het ook mogelijk om kassasystemen te leasen. Met het leasen van kassasystemen, zorgt u er onder andere voor dat deze up-to-date blijven en dat een plotseling tekort aan budget geen reden kan zijn om niet te vernieuwen als het daadwerkelijk nodig is.

Enkele voordelen van kassasystemen leasen bij ProfLease
Geen hoge investeringskosten vooraf;
Vanwege de restwaarde die ProfLease bij operationele lease op voorhand inneemt, betaalt u onderaan de streep veelal minder dan in het geval van koop;
In tegenstelling tot een banklening, kunt u met lease 100% van de aanschafprijs financieren. Bij ProfLease fungeert hierbij louter de apparatuur als onderpand. Er worden dus geen aanvullende zekerheden gevraagd en blijft uw overige bedrijfsinventaris onbezwaard en uw huidige bancaire rekeningcourantfaciliteit ongemoeid.
Een vaste prijs per maand maakt budgetteren wel heel eenvoudig;
Bij projectmatige vervangingen bieden wij de mogelijkheid van een voorfinancieringsfaciliteit. Leveranciersfacturen worden voor de vervaldatum door ons voldaan. De leaseovereenkomst gaat daarentegen pas in nadat de uitrol van het project is afgerond.
Afhankelijk van de accounting methodiek die u hanteert, kunnen de kosten voor de kassasystemen desgewenst met een operational lease als OPEX worden geboekt.

Veelgestelde vragen

 • Vanaf welk bedrag kan ik een lease aanvragen?
  Het aanvragen van een lease is mogelijk met een minimum investeringsbedrag van € 10.000 exclusief btw.
 • Moet ik voor iedere bestelling een nieuwe leaseovereenkomst afsluiten?
  Nee, dat is niet nodig. ProfLease ondersteunt een aantal facetten van de ICT-lifecycle, te beginnen met het ondersteunen van de aankoop. Zo kunnen we voor u een voorfinancieringsfaciliteit opstellen. Dit betekent dat wij alle facturen namens u aan de leverancier betalen en deze verzamelen totdat alles is geleverd of de duur van de voorfinancieringsfaciliteit is verstreken.
 • Welke looptijden zijn er mogelijk?
  Dat hangt af van het type en de economische levensduur van de apparatuur. Gebruikelijke looptijden voor kassasystemen zijn 36 maanden, 48 maanden en 60 maanden.
 • Wordt met operational lease hetzelfde bedoeld als bij auto's?
  Het woord operational lease kan verwarrend zijn. Bij auto’s wordt met het woord “operational” dikwijls bedoeld dat alle services, onderhoud, verzekering, belasting e.d. in maandhuur zijn verwerkt. Bij het leasen van digitale apparatuur wordt met operational lease huur bedoeld. De wetgever kent twee begrippen huur en huurkoop waarbij huur wordt vertaald door operationele lease en huurkoop – koop op afbetaling – door financial lease. Echter, het is bij ProfLease wel mogelijk om voor u - al dan niet samen met uw leverancier(s) - een volledige As a Service-propositie te verzorgen.
Leo Frijlink
Leo is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor kassasystemen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Welke businessdoelstellingen we samen kunnen bereiken

Hoe werkt leasen bij ProfLease?

Een IT financiering betreft maatwerk. Afhankelijk van uw organisatie, de aard en omvang van de investering werken wij voor u een passend voorstel uit. Bij grote investeringen komen wij graag bij u langs op locatie. Neem gerust contact met ons op of vraag direct uw financiering aan.

1
2
3
4
5

Financiering aanvragen

Heeft u nieuwe equipment op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 (exclusief btw) een financiering aan, dan zorgen wij voor een maatwerk oplossing die uw organisatie als gegoten past.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een financiering aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en zullen u hierover informeren. Voor investeringsbedragen tot €250.000 voeren wij direct een financiële toetsing uit op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de financiering? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de huur overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Bestel de apparatuur

Zoals u gewend bent bestelt u de apparatuur zelf bij de leverancier(s) van uw keuze. Standaard kan tot 20% van het investeringsbedrag aan installatiekosten worden meegefinancierd maar onder zekere voorwaarden kan hier ook van worden afgeweken. Zorg dat de factuur op naam komt te staan van ProfLease.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom ProfLease?

Onafhankelijk

ProfLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Boutiquekantoor

ProfLease is hét boutiquekantoor van Nederland op het gebied van IT lifecycle management en financieringen. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing voor de specifieke uitdagingen waar u als organisatie voor wordt geplaatst.

Innovatief

Wij zijn de organisatie die het allemaal net iets anders doet en dat ook uitstraalt. Innovatie gaat over ons: over mensen die weten dat dingen veranderen en die daar weloverwogen, proactief en innovatief op inspelen. Verandering betekent voor ons vooruitgang en het omarmen van de toekomst.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Bob Brok

Bob Brok, Financieel directeur

Wave International

“Onze franchisenemers willen doen waar ze goed in zijn. Dat is klanten knippen en verwennen.”

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei gesloten.