DCO – Digital Change Option

IT lifecycle management

Met DCO kunt u:

  • IT gemakkelijk inkopen;
  • IT effectief managen;
  • IT regelmatig vernieuwen;
  • Waardoor u up-to-date kunt blijven en standaardisatie grondig kan doorvoeren;
  • Voor een vast bedrag per maand!

De voordelen van DCO:

Door up-to-date te blijven en standaardisatie grondig door te voeren bespaart u kosten door de total cost of ownership te verlagen en is cybercrime verleden tijd. Daarnaast verhoogt u de productiviteit en motivatie van medewerkers, is het mogelijk om jong talent aan te trekken en draagt u bij aan de circulaire economie.

Start de lifecycle hier

IT lifecycle management

De reis van iedere organisatie met betrekking tot IT lifecycle management is anders

Daarom hebben we de reis voor u van A tot Z in kaart gebracht in 3 fasen. Binnen deze fasen zijn er 11 stappen die elkaar opvolgen. We leveren diensten gedurende de hele IT lifecycle specifiek afgestemd op uw situatie. Deze 11 stappen zijn standaard in onze oplossing verwerkt. Samen vormen de fasen een geheel, wat betekent dat wij u van het begin tot het eind ontzorgen. Scroll naar beneden en begin de reis.

   Voorbereidingsfase   

1. Businesscase opstellen

Samen stellen we uw uitdagingen en doelen van de digitale transformatie vast. Wij komen bij u langs en stellen samen een businesscase op. Heeft u nagedacht over de circulaire economie? Hoeveel kosten kunt u nog besparen op de total cost of ownership?

Digitale transformatie organisaties
Toegang tot het huidige IT portfolio

   Voorbereidingsfase   

2. Inzicht in uw huidige IT portfolio

U heeft op dit moment al veel digitale apparatuur in huis. Daarom brengen we samen in kaart welke apparatuur u wilt houden en welke apparatuur u wilt vervangen. Het is ook mogelijk om aan ProfLease digitale apparatuur te verkopen en terug te huren om zo geld vrij te maken.

   Fase 1: IT inkopen   

3. Investeringslimiet afspreken

Aangezien het bij digitale assets vaak gaat om kleine deelinvesteringen en niet alles ín één keer wordt aangeschaft spreken we samen een investerings- en tijdlimiet af: een faciliteit waaruit alle aankopen kunnen worden betaald voor een bepaalde tijd.

End of life IT vernieuwen
Keuze leveranciers en apparatuur

   Fase 1: IT inkopen   

4. Kies de leveranciers en apparatuur

Leveranciers, apparatuur, prijzen en condities: u maakt de keuzes! Wij zijn onafhankelijk van leveranciers, waardoor u altijd makkelijk kunt switchen en van optimale keuzevrijheid geniet. Maar u blijft zelf rechtstreeks in contact met de leverancier, waardoor de relatie altijd in tact blijft.

   Fase 1: IT inkopen   

5. Ontvang de devices

Nu wordt de digitale apparatuur (vaak in delen) geleverd. Als een bestelling binnenkomt, geeft u formeel (middels een acceptatieverklaring) aan dat wij de leverancier mogen betalen. Bij goedkeuring betalen wij de leverancier uit de faciliteit die wij u ter beschikking hebben gesteld.

Ontvang de devices en ProfLease betaalt de leverancier
Einde van het leasecontract

   Fase 2: IT managen  

6. Start overeenkomst

Wanneer u het investeringslimiet of de afgesproken looptijd van de faciliteit heeft bereikt, start de leaseovereenkomst. Dit tegen de afspraken die we vooraf zijn overeengekomen. Zo zijn er voor u nooit verassingen achteraf. Tijdens de overeenkomst is er permanent budget beschikbaar voor nieuwe aankopen.

   Fase 2: IT managen  

7. Asset management

In de ProfPortal heeft u een overzicht van alle geleverde apparatuur en wanneer deze is aangekocht. Hierin heeft u ook een overzicht van alle facturen en lopende contracten. Wij geven u de mogelijkheid om zelf bij te houden waar het apparaat zich bevindt, wie het gebruikt, welke licenties eraan verbonden zijn, etc.

Asset management van ProfLease
Optimale flexibiliteit

   Fase 2: IT managen  

8. Flexibiliteit

Bij ProfLease heeft u aan het eind van de looptijd zelf de keuze heeft om het contract te beëindigen, de apparatuur door te huren of te vervangen. Het vervangen van de apparatuur is ook mogelijk tijdens de looptijd. Dit geeft u dus optimale flexibiliteit!

   Fase 3: IT vernieuwen  

9. Devices worden opgehaald en afgevoerd

Wij halen de gebruikte apparatuur bij u op en voeren het veilig af. Deze brengen we naar een van van onze faciliteiten waar de digitale apparatuur aan de end-of-life wordt omgezet naar een second-life.

Keuze leveranciers en apparatuur
Gegarandeerde dataverwijdering

   Fase 3: IT vernieuwen  

10. Data wordt gegarandeerd verwijderd

Onze diensten zorgen ervoor dat alle gegevens worden vernietigd en onherstelbaar zijn, voldoen aan de industrienormen en alle documentatie omvatten die vereist is voor naleving van wet- en regelgeving en bedrijfsnormen. Ook heeft u de optie om data gecertificeerd te verwijderen.

   Fase 3: IT vernieuwen  

11. Apparatuur krijgt een tweede leven of wordt gerecycled

Bij ProfLease krijgt alle apparatuur een tweede leven. Wanneer gebruikte apparatuur niet meer kan worden ingezet, wordt deze op een verantwoorde manier gerecycled en krijgt het alsnog een nieuwe bestemming.

Circulair inkopen

Maak in detail kennis met de 3 fasen van DCO!

Fase 1: IT gemakkelijk inkopen
Fase 2: IT effectief managen
Fase 3: IT regelmatig vernieuwen