Fase 3 van DCO

IT proactief vernieuwen

De voordelen van IT regelmatig vernieuwen

Proactief vernieuwen van IT heeft grote voordelen: het zorgt voor aanzienlijke kostenbesparingen (de TCO verlaagt), het verhoogt de veiligheidsniveau’s en u draagt automatisch bij aan de circulaire economie. In de end-of-life fase van digitale apparatuur halen wij apparatuur op, voeren wij het af, wordt data gegarandeerd verwijderd en krijgt apparatuur een tweede leven of wordt het gerecycled.

Hoe wij dit doen
End of life IT vernieuwen

Benieuwd hoe Digital Change Option in de praktijk werkt?

Download nu gratis de informatiesheet om te delen met uw collega’s!

Nu downloaden

Ophalen & afvoeren

Met de ProfPortal heeft u een goed inzicht in welke apparatuur vervangen dient te worden. Gebruikelijk doen wij dit één keer per half jaar. Natuurlijk staat flexibiliteit voorop, wat betekent dat wij (indien er een grote vernieuwing plaatsvindt) vaker dan één keer per half jaar langs kunnen komen. ProfLease heeft betrouwbare partners die de end-of-life fase van digitale apparatuur managen. Wanneer u de end-of-life fase met uw eigen leverancier wilt regelen is dat ook mogelijk, met goedkeuring van ProfLease.

Keuze leveranciers en apparatuur
Gegarandeerde dataverwijdering

Gegarandeerde dataverwijdering

Nadat de digitale apparatuur is opgehaald en afgevoerd, wordt alle data gegarandeerd verwijderd. Onze diensten zorgen ervoor dat alle gegevens worden vernietigd en onherstelbaar zijn, voldoen aan de industrienormen en alle documentatie omvatten die vereist is voor naleving van wet- en regelgeving en bedrijfsnormen. U heeft hierbij zelf de keuze hoe dit gebeurd: zo kan data gecertificeerd verwijderd worden in één van de faciliteiten, maar is het ook mogelijk om de data bij u op locatie te verwijderen.

Vernieuw IT proactief en draag bij aan de circulaire economie

Door te kiezen voor DCO draagt u als organisatie bij aan de circulaire economie. Gebruikte devices krijgen bij ProfLease altijd een second-life. Is apparatuur kapot en kan het niet opnieuw worden ingezet, dan wordt deze door één van onze partners op een verantwoorde manier gerecycled. Wanneer de nieuwe devices aankomen, start de lifecycle opnieuw.

Circulair inkopen
Fase 1: IT Inkopen
Fase 2: IT managen
Fase 3: IT vernieuwen