Waarom als organisatie kiezen voor CYOD in plaats van BYOD?

Op kantoor zijn het aantal devices dat wordt gebruikt voor de verschillende werkzaamheden in de afgelopen jaren flink toegenomen. Op elk moment van de dag willen mensen kunnen werken. Het kan een laptop, tablet of smartphone zijn. Deze ‘devices’ zorgen voor een grotere flexibiliteit, waar veel vraag naar is.

De groeiende populariteit van ‘Het Nieuwe Werken’ zorgt ervoor dat werkgevers hun kantoorruimtes van meer flexibiliteit moeten voorzien. Hoe mobieler mensen kunnen werken, hoe gunstiger het zal uitpakken voor het bedrijf. Het verbeteren van de flexibiliteit aan de hand van devices geeft echter wel een extra uitdaging voor bedrijven en hun IT-managers. Er zijn namelijk verschillende soorten benaderingen voor het faciliteren van devices voor werknemers. Twee manieren zijn BYOD (Bring Your Own Device) en CYOD (Choose Your Own Device).

BYOD (Bring Your Own Device)

De meeste volwassen Nederlanders hebben tegenwoordig allemaal een smartphone. Met instemming van de werknemers zelf kunnen die apparaten worden ingezet voor het bedrijf. In Europa is de keuze voor deze tactiek echter niet zo populair.

Want hoewel BYOD zorgt voor een ruime diversiteit aan devices, is dat juist erg nadelig voor de IT-afdeling. De apparaten hebben namelijk allemaal een ander besturingssysteem en deze moeten los van elkaar beheerd worden. Denk hierbij aan de toegang tot het bedrijfsnetwerk, maar ook de beveiligingsrisico’s. Je kunt je voorstellen dat het moeten blijven controleren van diverse devices op virussen, met de BYOD-methode niet geliefd is bij de IT-manager.

Mocht het nou zo zijn dat er zich ooit een virus of datalekkage voordoet, dan zijn er bij BYOD vaak ook onduidelijkheden wat betreft de aansprakelijkheid. Is de werknemer zelf of het bedrijf verantwoordelijk? En hoe zit het met de mogelijkheden die het bedrijf zomaar heeft op privéapparaten? Op juridisch gebied zijn de regels van BYOD dus redelijk onoverzichtelijk. Dat heeft deels te maken met het feit dat het nog een relatief nieuw fenomeen is.

CYOD (Choose Your Own Device)

Een te grote diversiteit aan apparaten kan voor een bedrijf dus veel risico’s met zich meebrengen. Een CYOD-beleid wil zeggen dat de medewerkers alleen uit een vooraf bepaalde selectie apparaten kunnen kiezen.

Buiten het feit dat de IT-afdeling zich minder hoeft te bekommeren om het in de hand houden van alle besturingssystemen door elkaar, zorgt CYOD ook voor een positief effect op de kantoorindeling. Werkplekken en vergaderruimtes hebben bijvoorbeeld maar enkele soorten aansluitingen nodig. Denk hierbij aan het verbinden van je apparaat met het grote scherm in de vergaderruimte.

Doordat werkgevers vaak de populairste devices selecteren voor CYOD, zijn medewerkers al snel tevreden met het apparaat dat ze van de werkgever krijgen. CYOD zorgt dus niet alleen voor een tevreden IT-afdeling, maar het is voor de rest van je werknemers ook een enthousiasmerende aanpak. Bovendien kiezen werknemers vaak het verkeerde type apparaat, aldus Graham Thomas, Senior Technoloog bij Lenovo.

Door de IT-afdeling in de CYOD-selectie enkele randvoorwaarden te laten stellen, voorkom je dat medewerkers bij hun eigen keuze de mist in gaan met betrekking tot bijvoorbeeld service en garantie. CYOD zorgt dus voor een overzichtelijke en doelgerichte manier van IT-management. Onderaan in het artikel is een overzicht van stellingen over BYOD en CYOD.

Het betaalbare alternatief voor flexibel werken: Digital Change Option

Een BYOD-beleid is een alternatief wat te veel beveiligingsrisico’s met zich meebrengt, maar voor een CYOD-beleid is vaak te weinig budget. Om toch een CYOD-beleid te kunnen voeren en medewerkers altijd te laten werken met up-to-date devices is de IT lifecycle management oplossing Digital Change Option ontwikkeld. Voor een vast bedrag per maand is er permanent budget om nieuwe devices aan te schaffen, te managen en verouderde devices te vernieuwen. Of Digital Change Option iets is voor uw organisatie? Ontvang de informatiesheet en maak zelf de afweging.

StellingBYODCYOD
Keuzevrijheid voor medewerkerZeer goedGoed
Invloed ICT afdelingMatigZeer goed
Gemak bij financiële afhandelingMatigGoed
Volledigheid rapportagesSlechtZeer goed
MedewerkerstevredenheidZeer goedZeer goed
Maandfactuur ontvangenNeeJa
Zakelijke maatwerk servicesNeeJa
CMDB informatie voor leveringNeeJa
Centrale uitroldagNeeJa
Voorspelbare en uniforme facturenNeeJa