Ma – vrij 08:30 – 17:30

Device as a Service

 DaaS IT Now 

Apparatuur, financiering en diensten in één

Met DaaS IT Now (Device as a Service) bent u altijd verzekerd van goed werkende apparatuur, tegen een vaste prijs per maand. Niet alleen de apparatuur en financiering zijn in het contract inbegrepen, maar ook de services. Denk hierbij aan diensten als asset management, preparatie, uitgifte, onderhoud, afvoer, dataverwijdering en het duurzaam herinzetten van gebruikte apparatuur.

Device as a service
Device as a service

Volledig ontzorgd in iedere fase van de levenscyclus

In een IT-levenscyclus onderscheiden we verschillende fasen: het verkrijgen, het gebruiken en het afvloeien van IT. Tot slot moet dit proces beheerd worden. Met DaaS IT Now ontzorgen we uw organisatie in iedere fase van de levenscyclus, daar waar nodig. Zo kunt u:

daas it now

DaaS IT Now is merk- en leveranciersonafhankelijk en dus bent u niet gebonden aan 1 merk of 1 leverancier. U kiest zelf de leverancier(s), het merk en de apparatuur. Wij zorgen er dan voor dat alles uiteindelijk goed werkend wordt uitgerold. Indien u wel advies over de hardware wenst dan kunt u hiervoor uiteraard eveneens bij ons terecht.

Van CMDB-registratie, imaging en asset tagging van werkplekken, tot het plaatsen van screenprotectors, updaten van software en het opladen van mobiele devices: wij nemen u desgewenst alle voorbereidende werkzaamheden uit handen.

Om een efficiënte uitrol te waarborgen stellen wij een webbased bestel-, planning- en uitgifte portal beschikbaar waarbij wij zorgen dat de apparatuur bij de juiste werkplek of juiste persoon, zelfs thuis, terecht komt. Tevens wordt de teruggave van de oude apparatuur correct afgehandeld en in de portal geregistreerd.

De basis van DaaS IT Now bestaat uit een flexibele financieringsoplossing waarmee u tegen een vast bedrag per maand altijd over de nieuwste technologie beschikt. Hierin zit op voorhand tevens het bedrag dat de apparatuur aan het einde van de looptijd vertegenwoordigt in de vorm van een korting verwerkt.

Waarom DaaS IT Now?

Merk onafhankelijk

Behoud de regie over wat u bestelt en waar u dat doet.

Optimale flexibiliteit

Tussentijds vernieuwen, op- en/of afschalen is mogelijk.

100% duurzaam

Iedere fase van de IT-lifecycle zo duurzaam mogelijk ingericht.

Volledig ontzorgd

Van A tot Z, zodat u nergens meer omkijken naar heeft.

Modulair af te nemen

U bepaalt zelf welke services u graag aan ons wilt uitbesteden.

Wat zijn de grootste voordelen van Device as a Service?

DaaS IT brengt meerdere voordelen met zich mee. Hieronder hebben we de meeste voordelen van Device as a Service voor u uiteengezet:

De werkdruk op uw IT-afdeling reduceren

Het vinden van gekwalificeerde werknemers is in deze tijd lastig. Met Device as a Service nemen wij het werk (daar waar nodig) voor u uit handen, maar u behoudt de regie.

Transparantie en voorspelbare kosten

Normaalgesproken is het erg lastig om IT uitgaven te budgetteren. Met Device as a Service is dit verleden tijd. U kunt investeren in nieuwe technologie wanneer dat nodig is, en niet wanneer het budget dat toelaat.

Productieve en gemotiveerde collega's

Voorkom frustratie, stress en productiviteitsverlies door ervoor te zorgen dat uw collega's met moderne en goed functionerende devices kunnen werken.

Bespaar geld én het milieu

Waarom apparatuur langer gebruiken dan economisch verantwoord is? Door proactief te vernieuwen minimaliseert u de Total Cost of Ownership en wordt apparatuur duurzaam herinzet.

Andere voordelen van Device as a Service

Bram Frijlink
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van DaaS IT Now? Neem dan gerust contact op.
Bram Frijlink
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van DaaS IT Now? Neem dan gerust contact op.

Wat is Device as a Service / Wat is DaaS?

Device as a Service (DaaS), ook wel Hardware as a Service (HaaS) genoemd, is een inkoopmodel wat zich laat vergelijken met huur. Tegen een vaste prijs per maand betaalt u voor het gebruik van de apparatuur. Bij een DaaS gaat het veelal om IT-apparatuur dat wordt gebruikt door werknemers. Denk hierbij aan smartphones, tablets, laptops, desktops en monitoren.

Wat een Device as a Service typeert is dat u niet alleen betaalt voor het gebruik van de apparatuur, maar dat ook additionele diensten in de overeenkomst zijn inbegrepen: denk aan zaken als asset management, preparatie, uitgifte, onderhoud, afvoer, dataverwijdering en het duurzaam herinzetten van gebruikte apparatuur. En dat alles voor een vaste prijs per maand.

Device as a service
Bram Frijlink
Bram Frijlink

DaaS specialist

Benieuwd naar de mogelijkheden van Device as a Service? Neem contact op.

Device as a service

Hoe ziet het proces van Device as a Service eruit?

Het proces van Device as a Service is afgestemd op de levenscyclus van IT-apparatuur. Hierbij onderscheiden we verschillende fasen: het verkrijgen, het gebruiken en het afvloeien van apparatuur. Tot slot moet dit proces beheerd worden. Een optimale inrichting van dit proces wordt ook wel IT Lifecycle Mangement genoemd. Met Device as a Service kunnen we uw organisatie ontzorgen in iedere fase van de IT-levenscyclus, daar waar nodig. Zo kunt u: IT eenvoudig verkrijgen, probleemloos gebruiken, veilig en duurzaam afvloeien en efficiënt beheren.

Waarom ProfLease?

Onafhankelijk

ProfLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een merk, leverancier of financiële instelling. Wij zijn van mening dat u zelf de regie moet behouden over wat u bestelt en waar u dat doet. Omdat wij bogen op een ijzersterk netwerk van partners, kunnen wij u hier uiteraard wel bij ondersteunen.

Boutiquekantoor

ProfLease is hét boutiquekantoor van Nederland op het gebied van IT lifecycle management en financieringen. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een oplossing voor de specifieke uitdagingen waar u als organisatie voor wordt geplaatst.

Innovatief

Wij zijn de organisatie die het allemaal net iets anders doet en dat ook uitstraalt. Innovatie gaat over ons: over mensen die weten dat dingen veranderen en die daar weloverwogen, proactief en innovatief op inspelen. Verandering betekent voor ons vooruitgang en het omarmen van de toekomst.

Waarom is ProfLease de ideale partner op het gebied van DaaS?

Het grote voordeel is dat wij merk- en leveranciersonafhankelijk werken. U bepaalt zelf welke apparatuur u bestelt, welk merk en waar u dat doet. Dat betekent dat u ook gewoon bij u huidige partner(s) kunt bestellen. ProfLease heeft verder geen belang bij de verkoop van IT-apparatuur. Dus onderhandelingen over prijzen, leveringen en andere condities kunt u zelf met de leverancier afstemmen. Daarnaast heeft ProfLease jarenlange ervaring in IT lifecycle mangement en flexibele financieringsoplossingen. Wij zorgen ervoor dat de financieringsoplossing naadloos aansluit bij uw wensen en behoeften.

Daas IT Now

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Daas IT Now
Device as a service
Device as a service
Device as a service
Device as a service
Daas IT Now
Daas IT Now
Daas IT Now
Daas IT Now

Wat is het verschil tussen Device as a Service en IMACD?

IMACD is een overeenkomst waarin de lifecycle diensten zijn opgenomen voor reeds geïnstalleerd werkplekken: afspraken over installatie (Install), verplaatsing (Move), toevoeging (Add), wijziging (Change) en verwijdering (Delete). Het grote verschil tussen Device as a Service en IMACD is dat er in een DaaS-overeenkomst meer diensten zijn opgenomen. Denk hierbij aan nieuwe hardware en de financiering ervan. Een IMACD-overeenkomst wordt juist afgesloten voor reeds geïnstalleerde werkplekken.

Een ander verschil tussen IMACD en DaaS is dat bij IMACD het IT-proces centraal staat en dat u als klant verantwoordelijk blijft voor de aanpak en regie. Bij een DaaS hoeft u zich geen zorgen te maken over de aanpak, dat is wat de dienstverlener voor zijn rekening neemt. Uiteraard behoudt u wel de regie.

Veelgestelde vragen over Device as a Service

De letterlijke vertaling van ‘device’ is apparaat. In deze context kan device als aanduiding voor verschillende soorten IT-hardware gebruikt worden. Veelal gaat het om desktops, monitoren, laptops (notebooks), tablets en smartphones. Echter, andere soorten IT-apparatuur mogen niet worden uitgesloten. Ook audiovisuele apparatuur, printers en scanners, Extended Reality hardware (XR) en Point of Sale apparatuur zijn voorbeelden van ‘devices’.

Een Device as a Service is met name geschikt voor mobiele IT-apparatuur, zoals smartphones, laptops en tablets. Maar ook de vast werkplek, welke doorgaans bestaat uit een desktop met een of meerdere monitoren, kan als geschikte apparatuur gekenmerkt worden.

Een nadeel van Device as a Service kan zijn dat werknemers die op dit moment diensten uitvoeren op het gebied van werkplekondersteuning deze niet meer hoeven uit te voeren. De angst kan ontstaan dat een DaaS-oplossing hun werkzaamheden vervangt en zij overbodig worden. Afgezien van de hoge werkdruk, is het belangrijk om te inventariseren welke diensten afgenomen moeten worden. Dat is één van de redenen waarom DaaS IT Now modulair is af te nemen.

Nee, dit zijn twee verschillende zaken. Waar het bij Device as a Service gaat om een Managed Service model voor hardware, gaat het bij Desktop as a Service om het beschikbaar stellen van een virtuele desktopomgeving. Met een virtuele desktopomgeving wordt het leveren van veilige SaaS- en legacy-applicaties bedoeld. Vaak is dit een abonnementsmodel waarbij u betaalt per gebruiker. Dat maakt het eenvoudig om on-demand op- of af te schalen.

IT-outscourcing en Device as a Service hebben veel overeenkomsten. In feite is Device as a Service een vorm van IT-outscouring. Toch is er een belangrijk verschil tussen beide vormen. Een belangrijk kenmerk van IT-outscourcing is het overdragen van de beslissingsbevoegdheid aan een derde partij. Bij een Device as a Service is dit niet het geval en behoudt u zelf de regie. Enerzijds bepaalt u zelf welke apparatuur, welk merk u wilt bestellen en bij welke reseller u dat doet. Anderzijds behoudt u ook de regie over de diensten die worden uitgevoerd.

Wat is het verschil tussen koop, ICT leasen en Device as a Service?

Een volwaardige Device as a Service bestaat uit drie onderdelen: hardware, financiering (lease) en diensten. Het leasen van ICT is dus een belangrijk onderdeel van een Device as a Service oplossing. Echter, hierbij moet wel een kanttekening gemaakt worden. Leasing kent twee vormen: een financial lease en een operational lease. 

Bij een financial lease wordt u als klant eigenaar van de apparatuur en moet u deze activeren op de balans. Bij een operational lease betaalt u voor het gebruik van de apparatuur en wordt deze gekenmerkt als huur. Om optimaal van de voordelen van een Device as a Service te genieten kan deze alleen worden afgenomen in een operational lease. Hieronder staan de verschillen tussen koop, financial lease en Device as a Service (operational lease) beschreven.

Koop
Financial lease
Device as a Service (operational lease)
Juridisch eigendom van de apparatuur
Bij de afnemer.
Bij de afnemer.
Bij de leasemaatschappij.
(Restwaarde)risico
Bij de afnemer.
Bij de afnemer.
Bij de leasemaatschappij.
Investeringskosten
Hoge investeringskosten.
Geen investeringskosten, maar een vast bedrag per maand.
Geen investeringskosten, maar een vast bedrag per maand.
Gebruiksperiode
Veelal een gebruiksperiode langer dan de economische levensduur van een device (de technische levensduur).
Veelal een gebruiksperiode langer dan de economische levensduur van een device (de technische levensduur).
Een looptijd die aansluit bij de economische levensduur van een device.
Vernieuwingsbeleid
Veelal ad-hoc / reactief
Veelal ad-hoc / reactief
Proactief
Vernieuwingsmoment
Vaak door budgettaire beperkingen pas kunnen vernieuwen als de apparatuur stuk gaat of niet meer werkt.
Vaak door budgettaire beperkingen pas kunnen vernieuwen als de apparatuur stuk gaat of niet meer werkt.
Mogelijkheid om te vernieuwen voordat het stuk gaat, trager wordt of niet meer aansluit bij essentiële software.
Werkdruk ICT-team
Hogere werkdruk ICT-team.
Hogere werkdruk ICT-team.
Lagere werkdruk ICT-team.
Voorspelbaarheid en transparantie in kosten
IT-investeringen moeilijk te budgetteren, weinig transparantie in kosten.
IT-investeringen moeilijk te budgetteren, weinig transparantie in kosten.
IT-investeringen eenvoudig te budgetteren, uitstekende transparantie in kosten.
Op- en afschalen
Geen mogelijkheden om af te schalen, behalve als de hardware wordt verkocht. Bij opschalen zal meer hardware gekocht moeten worden.
Op- en afschalen is niet mogelijk
Op- en afschalen is mogelijk, omdat flexibiliteit standaard in de overeenkomst is opgenomen.

Wat maakt DaaS IT Now anders dan andere Device as a Service oplossingen?

1. Merkonafhankelijk

Het grote voordeel is dat wij merk- en leveranciersonafhankelijk werken. U bepaalt zelf welke apparatuur u bestelt, welk merk en waar u dat doet. Dat betekent dat u gewoon bij u huidige partner(s) kunt bestellen. Wij hebben verder geen belang bij de verkoop van IT-apparatuur. Dus onderhandelingen over prijzen, leveringen en andere condities kunt u zelf met de leverancier afstemmen. Ook als u apparatuur van meerdere merken en leveranciers wilt combineren in één overeenkomst, dan is dat mogelijk.

2. Optimale flexibiliteit

Wij bieden u optimale flexibiliteit: vooraf, tussentijds en achteraf. Onze onafhankelijkheid biedt u vooraf optimale flexibiliteit bij de keuze van apparatuur, merk en leverancier. Tussentijds heeft u de flexibiliteit om oude apparatuur voor nieuwe te vervangen. Ook is het mogelijk om tussentijds op- en af te schalen. Tot slot bieden wij flexibiliteit einde looptijd, waarbij u de keuze heeft om apparatuur te vernieuwen, door te huren of te retourneren.

3. 100% duurzaam

Device as a Service ondersteunt de circulaire economie optimaal, omdat oude apparatuur in de meeste gevallen een tweede leven krijgt of wordt gerefurbished. Toch gaat DaaS IT Now nog verder op het gebied van duurzaamheid. Wij hebben duurzaamheid optimaal omarmd in iedere fase van de IT-levenscyclus. Van advies over de energiezuinigheid van devices en het verwerken van verpakkingsmateriaal via de milieustraat, tot slimme melkman-routes en het uitvoeren van preventief onderhoud.

4. Volwaardig

Jammer genoeg wordt een IT-oplossing vaak te snel als een ‘Device as a Service’ bestempeld, terwijl er belangrijke componenten blijken te missen. Met DaaS IT Now bieden wij u en uw collega’s een optimale gebruikservaring: optimale ontzorging voor uw financiële afdeling en IT-afdeling, en productieve en gemotiveerde collega’s die altijd met state-of-the-art en goed functionerende apparatuur kunnen werken.

5. Modulair af te nemen

Heeft u zelf de capaciteit in huis om bepaalde diensten binnen de DaaS zelf uit te voeren? Geen probleem. Onze DaaS IT Now oplossing is modulair af te nemen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.

Device as a Service komt onder andere veel voor bij de volgende equipment

Scroll naar boven