Langetermijnhuur

Wat is langetermijnhuur?

In plaats van dat digitale apparatuur met eigen geld wordt gekocht betaalt u voor het gebruik van de apparatuur. Dit wordt ook wel langetermijnhuur genoemd. Waar normaal gesproken huur voor de korte termijn is bedoeld is onze huuroplossing een lange termijn oplossing. De looptijd wordt doorgaans afgestemd op de economische levensduur van de apparatuur. Belangrijke voordelen van digitale apparatuur huren bij ProfLease is dat apparatuur tussentijds geüpgrade kan worden en dat u kunt blijven investeren zonder dat dit ten koste gaat van budgetten.

Hoe werkt huren bij ProfLease?

Een huur oplossing betreft maatwerk. Afhankelijk van uw organisatie, de aard en omvang van de investering werken wij voor u een huurvoorstel uit. Bij vragen kunt u contact opnemen of u kunt eventueel direct een huur oplossing aanvragen.
1
2
3
4
5

Huur aanvragen

Heeft u nieuwe equipment op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 (exclusief btw) een huur aan, dan zorgen wij voor een maatwerk huur oplossing die als gegoten past bij uw onderneming.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een huur aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en zullen u hierover informeren. Voor investeringsbedragen tot €250.000 voeren wij direct een financiële toetsing uit op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de huur? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de huur overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Bestel de equipment

Zoals u gewend bent bestelt u de apparatuur zelf bij de leverancier(s) van uw keuze. Standaard kan tot 20% van het investeringsbedrag aan installatiekosten worden meegefinancierd maar onder zekere voorwaarden kan hier ook van worden afgeweken. Zorg dat de factuur op naam komt te staan van ProfLease.

Aan de slag

Heeft u uw equipment volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

De voordelen van digitale apparatuur huren bij ProfLease

Lagere maandprijs

U stemt de initiële contractperiode op de vermeende economische levensduur af en betaalt u ProfLease periodiek een fractie van het investeringsbedrag voor het gebruik van de apparatuur. ProfLease schat op voorhand de marktwaarde van de apparatuur aan het einde van de looptijd in en brengt deze gespreid in mindering op het termijnbedrag.

Voorfinanciering

Omdat bij de uitrol van een project vaak vele kleine deelinvesteringen gemoeid zijn bieden wij de mogelijkheid van een voorfinancieringsfaciliteit. Dit betekent dat wij alle facturen verzamelen en voor u betalen nadat wij – door middel van een acceptatieverklaring – uw goedkeuring hebben verkregen. Eenmaal per kwartaal of nadat de uitrol van een project is gerealiseerd brengen wij de eerder door u geaccordeerde facturen geconsolideerd vervolgens in één huurovereenkomst onder. Met als voordeel dat u niet voor iedere deellevering een separate overeenkomst hoeft af te sluiten en daardoor uw administratie wordt ontlast.

Investeren zonder budget

Voor nieuwe huurovereenkomsten geldt dikwijls wanneer deze gedurende het jaar worden gestart, ze geen invloed hebben op de lopende budgetten. Dit komt omdat er gedurende een beperkte periode van dat jaar slechts een vast maandbedrag wordt gefactureerd. Dit houdt in dat er zonder budget geïnvesteerd kan worden en dat de voordelen van de nieuwe apparatuur onmiddellijk kunnen worden ingezet.

Huur als maatwerk

ProfLease is geen bancaire leasefabriek want leasen is meer dan een tarief vinden wij. Ieder mens, ieder bedrijf en iedere lease is uniek. Vandaar dat we spreken over huur als maatwerk.

Houd kredietlijnen bij de huisbankier open

Een ander punt is dat een huur oplossing, omdat deze niet afgesloten wordt met de huisbank, niet ten koste gaat van de kredietcapaciteit bij de huisbankier. Daar blijft dus alle ruimte voor eventuele toekomstige leningen (hypotheken).

De meest optimale looptijd

Er kan een looptijd worden gekozen die u als organisatie het beste past zonder dat dit invloed heeft op de boekhoudkundige afschrijvingstermijn. Er is immers sprake van huur.

Tussentijds apparatuur upgraden

U heeft altijd de flexibiliteit om het contract open te breken en oude apparatuur te vervangen voor nieuwe. Indien u geen gebruik heeft gemaakt van de tussentijdse vernieuwingsmogelijkheid dan heeft u aan het einde van de looptijd de keuze om de apparatuur te retourneren, door te huren of alsnog te vervangen.

Behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om werkkapitaal te hebben. Dit betekent dat u cash nodig heeft om aan andere verplichtingen te voldoen. Geld dat u anders in de apparatuur had geïnvesteerd, kan nu vast en zeker meer renderend worden ingezet.

End-of-Life

Op het moment dat apparatuur niet meer aan uw eisen voldoet kunnen wij dergelijke verouderde apparatuur periodiek voor u ophalen en maken wij deze in lijn met de circulaire economie klaar voor hergebruik. Hierbij worden alle geheugendragers conform de geldende industrienormen, wet- en regelgeving effectief gewist. Tevens is gecertificeerde dataverwijdering mogelijk. Wanneer gebruikte apparatuur helemaal niet meer kan worden ingezet, wordt deze op een milieuverantwoorde manier vernietigd.

Digitale apparatuur huren vanaf €10.000

Bij ProfLease is het al mogelijk om te huren vanaf een totaal investeringsbedrag van €10.000 exclusief btw.

André Czeyki
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Digitale apparatuur huren? Neem dan gerust contact op.
André Czeyki
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Digitale apparatuur huren? Neem dan gerust contact op.

Huur komt onder andere veel voor bij de volgende equipment

Scroll naar top