Ma – vrij 08:30 – 17:30

Industrie

Gaat u investeren in een nieuwe machine ter uitbreiding, de schaarste aan vakmensen op te vangen of ter vervanging van een oude machine? Bij ProfLease kunt u een maatwerk financiering aanvragen voor machines en/of robots vanaf €10.000. 

Investeer met lease in uw nieuwe machine en vang de schaarste aan vakmensen op

Bouwbedrijven, timmerbedrijven, metaalbewerkers en andere industriële ondernemingen ondervinden op dit moment een schaarste aan vakmensen. Door te investeren in een nieuwe machine is het mogelijk om de schaarste aan vakmensen op te vangen. Maar bij de aanschaf van een nieuwe machine komt uiteindelijk altijd de vraag naar voren: ‘Hoe ga ik het financieren?’

Toch hangt er om het leasen van een productiemachine vaak een verkeerd stigma: ‘leasen doe je alleen als je geen geld hebt’ en ‘leasen is duur’. Daarom willen wij ondernemers uitdagen om na te denken of het geld wat je bij koop vast zet in een machine niet beter kunt gebruiken als werkkapitaal.

ProfLease is een bankonafhankelijke leasemaatschappij. Dit betekent dat de lease niet ten koste gaat van bestaande banklijnen en er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist zijn. Afgezien van de machine dat deel uitmaakt van de oplossing blijft uw overige inventaris vrij van bezwaring waardoor u meer financiële bewegingsruimte geniet.

Vraagt uw leverancier om een aanbetaling? Geen probleem, ook deze kunnen wij voor u financieren

Bij het aanschaffen van een nieuwe machine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ons is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.

Ralf Timmers
Ralf is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor de industrie. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Anne van driesten

Anne van Driesten, Directeur

Van Driesten Harskamp Bouwbedrijf

van driesten harskamp bouwbedrijf logo
“Voordat ik überhaupt antwoord kreeg van mijn huisbank, was alles met ProfLease al geregeld!”

Onze oplossingen voor de industrie

icons8-receipt-euro-100

Financial Lease

Een financial lease is een on-balance financiering. Het eigendom van de apparatuur ligt bij de onderneming en kan daarom investeringsaftrek claimen. Financial lease is mogelijk vanaf €10.000 exclusief btw.

icons8-bank-card-euro-100

Operational Lease

Een operation lease is een off-balance financiering. U betaalt voor het gebruik van de machine. Aan het einde van de looptijd bieden we een koopoptie en kunt u deze machine van ons terugkopen. Operational Lease is mogelijk vanaf €10.000 exclusief btw.

Machine Change Option

Machine Change Option

Machine Change Option is er voor ondernemingen die willen groeien. Hierbij is het mogelijk om te starten met een tussenformaat machine om vervolgens gedurende de looptijd te bepalen of de machine vervangen kan worden voor een nog grotere machine.

Waarom ProfLease?

Onafhankelijk

ProfLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een financiële instelling, merk of leverancier. Door te kiezen voor ProfLease, gaat de lease niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden (verpandingen) vereist, zodat er extra kredietruimte overblijft.

Boutiquekantoor

ProfLease is hét boutique kantoor van Nederland op het gebied van financieringen in productiemiddelen. Wij komen bij langs om de specifieke uitdagingen waar u als organisatie voor wordt geplaatst, te vertalen in een maatwerk oplossing die uw onderneming als gegoten past.

Innovatief

Wij zijn de organisatie die het allemaal net iets anders doet en dat ook uitstraalt. Innovatie gaat over ons: over mensen die weten dat dingen veranderen en die daar weloverwogen, proactief en innovatief op inspelen. Verandering betekent voor ons vooruitgang en het omarmen van de toekomst.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei gesloten.