Industrie

Gaat u investeren in een nieuwe machine ter uitbreiding, de schaarste aan vakmensen op te vangen of ter vervanging van een oude machine? Bij ProfLease kunt u een lease aanvragen voor machines en/of robots vanaf €10.000. 

Investeer met lease in uw nieuwe machine en vang de schaarste aan vakmensen op

Bouwbedrijven, timmerbedrijven, metaalbewerkers en andere industriële ondernemingen ondervinden op dit moment een schaarste aan vakmensen. Door te investeren in een nieuwe machine is het mogelijk om de schaarste aan vakmensen op te vangen. Maar bij de aanschaf van een nieuwe machine komt uiteindelijk altijd de vraag naar voren: ‘Hoe ga ik het financieren?’

Toch hangt er om het leasen van een productiemachine vaak een verkeerd stigma: ‘leasen doe je alleen als je geen geld hebt’ en ‘leasen is duur’. Daarom willen wij ondernemers uitdagen om na te denken of het geld wat je bij koop vast zet in een machine niet beter kunt gebruiken als werkkapitaal.

ProfLease is een bankonafhankelijke leasemaatschappij. Dit betekent dat de lease niet ten koste gaat van bestaande banklijnen en er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist zijn. Afgezien van de machine dat deel uitmaakt van de oplossing blijft uw overige inventaris vrij van bezwaring waardoor u meer financiële bewegingsruimte geniet.

Vraagt uw leverancier om een aanbetaling? Geen probleem, ook deze kunnen wij voor u financieren

Bij het aanschaffen van een nieuwe machine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ons is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.

Leo Frijlink
Leo is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor de industrie. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Meest gekozen oplossingen in de industrie

icons8-receipt-euro-100

Financial Lease

Een financial lease is een on-balance financiering. Het eigendom van de apparatuur ligt bij de onderneming en kan daarom investeringsaftrek claimen. Financial lease is mogelijk vanaf €10.000 exclusief btw.

icons8-bank-card-euro-100

Operational Lease

Een operation lease is een off-balance financiering. U betaalt voor het gebruik van de machine. Aan het einde van de looptijd bieden we een koopoptie en kunt u deze machine van ons terugkopen. Operational Lease is mogelijk vanaf €10.000 exclusief btw.

Machine Change Option

Machine Change Option

Machine Change Option is er voor ondernemingen die willen groeien. Hierbij is het mogelijk om te starten met een tussenformaat machine om vervolgens gedurende de looptijd te bepalen of de machine vervangen kan worden voor een nog grotere machine.

Hoe werkt leasen bij ProfLease?

ProfLease is een groep welke kan terugvallen op ruim 35 jaar ervaring en die tal van leaseoplossingen biedt voor organisaties in Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk leaseoplossingen en komen bij grotere investeringen dan ook graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren. Bij vragen kunt u contact opnemen of u kunt eventueel direct een lease aanvragen.
1
2
3
4
5

Lease aanvragen

Heeft u nieuwe apparatuur op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 (exclusief btw) een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw onderneming.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en zullen u hierover informeren. Voor investeringsbedragen tot €250.000 voeren wij direct een financiële toetsing uit op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Bestel de apparatuur

Zoals u gewend bent bestelt u de apparatuur zelf bij de leverancier(s) van uw keuze. Standaard kan tot 20% van het investeringsbedrag aan installatiekosten en Carepacks worden meegefinancierd maar onder zekere voorwaarden kan hier ook van worden afgeweken. Zorg dat de factuur op naam komt te staan van ProfLease.

Aan de slag

Heeft u uw apparatuur volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe apparatuur.

Waarom ProfLease?

Persoonlijk

Een grote investering in een nieuwe machine betreft maatwerk. Daarom komen we graag bij u langs om u te adviseren in een financieringsoplossing die uw onderneming als gegoten past. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Bank onafhankelijk

Door te kiezen voor ProfLease, gaat de lease niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden – verpandingen – vereist. Afgezien van de machine dat deel uitmaakt van de oplossing blijft uw overige inventaris vrij van bezwaring waardoor u meer financiële bewegingsruimte geniet.

Maatwerk door expertise

ProfLease is het lease boetiekkantoor van Nederland: met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een maatwerkoplossing voor de specifieke uitdagingen waar u als organisatie voor wordt geplaatst.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Scroll naar top