Circulaire IT

Waarom is circulaire IT belangrijk?

De impact van IT op de wereld is enorm. Er worden jaarlijks 160 miljoen laptops in de wereld gefabriceerd, waarvan 160.000 laptops dagelijks worden vernietigd in de EU. Maar liefst 70% van deze laptops zou hergebruikt kunnen worden, maar dit gebeurt niet! Dit heeft ingrijpende gevolgen: overmatig gebruik van hulpbronnen, klimaatverandering, conflicten veroorzaakt door schaarste aan grondstoffen, schending van mensenrechten en milieuvervuiling. Daarom zijn wij actief bezig om onze bijdrage te leveren aan de circulaire economie met onze IT lifecycle management oplossing: DCO. Wanneer start uw organisatie?

Start vandaag
Meer weten
E-waste

Bespaar geld én het milieu met de duurzame IT lifecycle management oplossing van ProfLease: DCO!

Bespaar het milieu

De duurzame IT oplossing voor een vast bedrag per maand

De traditionele lineaire economie voor digitale technologie is niet meer van deze tijd. Waar vroeger IT apparatuur werd gemaakt, gebruikt en vernietigd krijgen alle digitale assets met DCO een second-life. Wanneer apparatuur defect of kapot is, dan worden de bruikbare onderdelen opnieuw ingezet. Het is een eenvoudige stap, die elke organisatie kan nemen om bij te dragen aan de circulaire economie. Besteed het uit en kies voor DCO!

Maak IT duurzaam

Definities en betekenissen

Met circulair inkopen borg je als organisatie dat IT apparatuur weer optimaal wordt ingezet in de cyclus aan het einde van de levens- of gebruiksduur. Hoe langer apparatuur wordt gebruikt, hoe kleiner de kans is dat gebruikte apparatuur een tweede leven krijgt.

De circulaire economie is een duurzame economie waarin afval niet bestaat. Dit betekent dat het gebruik van producten en grondstoffen zoveel mogelijk wordt gemaximaliseerd en waardevernietiging wordt geminimaliseerd. ProfLease is gespecialiseerd in een circulaire dienstverlening betreft IT apparatuur.

Met de start van het programma ‘Nederland Circulair in 2050‘ van de Rijksoverheid is de transitie naar naar de circulaire economie in gang gezet. In dit programma heeft de overheid als doel gesteld om volledig circulair te zijn in 2050.

Ontdek meer over uw uitdagingen. Uw uitdagingen zijn onze pijlers:

Total cost of ownerhsip verlagen
Total cost of
ownership verlagen
Lees verder
Win de 'war for talent'
Talent
aantrekken
Lees verder
Informatieveiligheid
Informatiebeveiliging
verbeteren
Lees verder
Productieve en gemotiveerde medewerkers
Betrokkenheid van
medewerkers vergroten
Lees verder