Gemeenten

Wij helpen uw gemeente met de uitdagingen van de digitale transformatie.

Informatiebeveiliging verbeteren
Circulair
inkopen
Jong talent
aantrekken
Productieve en gemotiveerde medewerkers
Total cost of ownership verlagen

Informatiebeveiliging verbeteren

Door de digitale transformatie en het nieuwe werken zijn cyber security en dataverwijdering twee grote uitdagingen van een gemeente. De investeringen in digitale technologie nemen toe en zorgen voor een grote diversiteit aan apparatuur. Door een grote mengelmoes aan besturingssystemen en toepassingen weet de IT beheerder niet welke veiligheidsupdates uitgevoerd moeten worden. De kans op cybercrime is enorm! O.a. is hiervoor de Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten (BIG) opgezet. Hierin staan duidelijke richtlijnen voor het beveiligen van de apparatuur (ook buiten het terrein), het veilig verwijderen van data en het hergebruiken van apparatuur. Wij nemen dit uit handen.

Start direct

Circulair inkopen

Duurzaamheid is de nieuwe norm. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de gemeenten in 2050 volledig circulair wil zijn. De andere helft van de gemeenten zijn daarvoor een beleid aan het ontwikkelen. Hoe circulair is een pc in de hoek of op de grote hoop? Ongeacht in welke fase van het beleid over circulaire economie u zit, samen zetten we de eerste stap naar het circulair inkopen van IT.

Lees verder

Jong talent aantrekken

Jong talent aantrekken is een grote uitdaging van elke gemeente. De gemiddelde leeftijd is hoog, waardoor het aantrekken van jong talent nog moeilijker wordt. Het beschikken over de nieuwste technologie is één van de eisen die jong talent stelt. Bent u in staat om altijd de nieuwste apparatuur aan te schaffen om jong talent aan te kunnen trekken? Met DCO is dit mogelijk zonder hoge investeringskosten!

Ga naar de oplossing

Productieve medewerkers zorgen voor tevreden burgers

Hoe vervelend vindt u het als digitale technologie niet werkt? Zo denken uw medewerkers er ook over. Up-to-date devices zorgen ervoor dat medewerkers productiever zijn en doen het nagenoeg altijd! Met name de digitale apparatuur die wordt gebruikt in het contact met de burger is van essentieel belang. Daarom zeggen wij: up-to-date digitale technologie, zorgt voor productieve en gemotiveerde medewerkers. Wanneer zij tevreden zijn, stralen zij dit uit en zorgen ze voor tevreden burgers.

Naar de oplossing

Total cost of ownership verlagen

De verborgen kosten van IT zijn gigantisch. Slechts 20% van digitale apparatuur bestaan uit investeringskosten en 80% bestaat uit gebruikskosten. Volgens Gartner bestaat 30% van de gebruikskosten uit ‘verprutstijd’. Dit komt doordat verouderde systemen traag zijn, maar ook door de diversiteit aan technologie: medewerkers kunnen elkaar niet helpen omdat ze niet de dezelfde besturingssystemen en toepassingen gebruiken. Door te betalen voor gebruik worden de onderhoudskosten en verprutstijd ingeperkt.

Bespaar kosten

Onze oplossing

DCO – Digital change option

Permanent budget beschikbaar om up-to-date te blijven en standaardisatie grondig door te voeren voor een vast bedrag per maand

DCO - IT regelmatig inkopen voor een vast bedrag per maand

IT gemakkelijk inkopen

Leverancier, apparatuur, prijzen en condities: u maakt de keuzes! Wij regelen het. Wij betalen al uw aankopen en bundelen deze overzichtelijk in één overeenkomst. Om continue te kunnen vernieuwen is permanent budget beschikbaar voor nieuwe aankopen.

Over IT inkopen met DCO
Asset management van ProfLease: ProfAsset

IT effectief managen

Welke devices heb ik? Waar bevinden deze devices zich? Wie gebruikt het? Welke licenties? Wij bieden asset management aan, zodat u weet welke devices vernieuwd moeten worden, zodat u up-to-date kunt blijven en standaardisatie grondig kan door voeren.

Over IT managen met DCO
End of life IT vernieuwen

IT regelmatig vernieuwen

U bepaalt welke apparatuur vervangen moeten worden, wij halen het op en voeren het af. Ook zorgen wij ervoor dat op de oude devices data gegarandeerd wordt verwijderd. Alle digitale apparatuur krijgt bij ons een tweede leven of wordt gerecycled.

Over IT vernieuwen met DCO

Een selectie van ondernemingen die u voorging:

Meer informatie over DCO? Laat uw gegevens achter en ontvang de factsheet!