Win ‘the war for talent’

Het grootste probleem wat managers ervan weerhoudt om hun doelen te bereiken: talent aantrekken en behouden

Het aantrekken en behouden van talent is nu wereldwijd erkend als het grootste probleem dat CEO’s, CIO’s en CFO’s ervan weerhoudt hun doelstellingen te bereiken, blijkt uit onderzoek van Gartner. Gezien de krappe arbeidsmarkt en ‘the war for talent’ is een goede recruitment strategie dus noodzakelijk. Een van de punten die jong talent motiveert om voor een organisatie te kiezen is wanneer ze kunnen werken met de laatste technologie. Het heeft een enorme impact op het imago van uw organisatie. Zeker voor deze generatie is het frustrerend als de apparatuur van de zaak ouder is dan die zij zelf bezitten. Met de IT lifecycle management oplossing DCO werken zij altijd met de meest moderne apparatuur zonder dat de maandelijkse kosten stijgen.

Win de 'war for talent'

Met Digital Change Option is het makkelijker om jong talent aan te trekken en houdt u geld vrij om deze talenten op te leiden!

Bekijk hoe

Hoger scoren in het werknemerstevredenheid onderzoek met Digital Change Option

In een recent IT-tevredenheidsonderzoek is de vraag voorgelegd welke maatregel de tevredenheid in het werk het meest zou kunnen verhogen. Hieruit volgde dat het aanschaffen van ‘nieuwe apparatuur’ het belangrijkst wordt bevonden. Toch wordt dit niet voor alle gebruikers in de organisatie gerealiseerd. Maar liefst één op de vier werknemers in de leeftijdscategorie 25-34 (vaak operationele medewerkers) stoort zich aan de slechte prestaties van de devices waar ze mee werken. Hierdoor zijn ze eerder geneigd om eigen apparatuur zakelijk te gebruiken met alle veiligheidsrisico’s van dien!

‘Wie heeft een zakelijke laptop jonger dan 1 jaar?’

Topmanagers 22%
Middenmanagement 20%
Operationele medewerkers 11%

Bron: Fujitsi®

Met DCO kunt u alle gebruikers in uw organisatie met de meest moderne apparatuur laten werken zonder dat de maandelijkse kosten stijgen!

Bekijk de oplossing

Ontdek meer over uw uitdagingen. Uw uitdagingen zijn onze pijlers:

Total cost of ownerhsip verlagen
Total cost of
ownership verlagen
Lees verder
Informatieveiligheid
Informatiebeveiliging
verbeteren
Lees verder
Productieve en gemotiveerde medewerkers
Betrokkenheid van
medewerkers vergroten
Lees verder
Circulair inkopen
Circulaire
IT
Lees verder