Ma – vrij 08:30 – 17:30

Landbouwmachine leasen?

Vraag een lease voor investeringen in landbouwmachines. Als bank- en merkonafhankelijke leasemaatschappij is ProfLease de partij bij uitstek om uw machines tegen aantrekkelijke voorwaarden te financieren. Ook aanbetalingen aan uw leverancier(s) kunnen wij voor u verzorgen.
Meest gekozen leaseoplossingen voor landbouwmachines
landbouwmachine leasen financial lease

Financial Lease

Een financial lease is een on-balance financiering. Het eigendom van de apparatuur ligt bij de onderneming en kan daarom investeringsaftrek claimen. Financial lease is mogelijk vanaf €10.000 exclusief btw.

landbouwmachine leasen operational lease

Operational Lease

Een operation lease is een off-balance financiering. U betaalt voor het gebruik van de machine. Aan het einde van de looptijd bieden we een koopoptie en kunt u deze machine van ons terugkopen. Operational Lease is mogelijk vanaf €10.000 exclusief btw.

landbouwmachine leasen machine change option

Machine Change Option

Machine Change Option is er voor ondernemingen die willen groeien. Hierbij is het mogelijk om te starten met een tussenformaat machine om vervolgens gedurende de looptijd te bepalen of de machine vervangen kan worden voor een nog grotere machine.

Landbouwmachine leasen bij ProfLease: u kiest de machine, wij regelen de financiering

Wilt u investeren in een of meerdere nieuwe landbouwmachines, maar wilt u niet met hoge investeringskosten vooraf zitten? En wilt u graag persoonlijk advies voor wat resulteert in een leaseoplossing op maat? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij ProfLease begrijpen we de behoeften van uw bedrijf en bieden we flexibele leaseoplossingen die u helpen om uw bedrijf optimaal te laten functioneren zonder grote financiële lasten.

Welke landbouwmachines kan ik leasen?

Bij ProfLease kunt u allerlei soorten landbouwmachines leasen. U kiest zelf de leverancier, wij regelen de financiering. Zo eenvoudig is het. Hieronder enkele voorbeelden van landbouwmachines die u bij ProfLease kunt leasen:

 • Tractor / Trekker
 • Hakselaar
 • Hooimachines
 • Zaai- en plantmachines
 • Grondbewerkingsmachines
 • Silagewagens
 • Maaimachines

Ook als uw type landbouwmachine er niet bij staat kunt u contact met ons opnemen, dan helpen we u graag verder.

Enkele voordelen van landbouwmachines leasen bij ProfLease
Het leasen van een landbouwmachine geeft een goed inzicht in de kasstromen: de opbrengsten en kosten kunnen duidelijk tegenover elkaar worden gezet;
Bij het aanschaffen van een nieuwe landbouwmachine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ons is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.
Door leasing behoudt u liquide middelen in huis;
Door leasing kunt u altijd beschikken over de nieuwste landbouwmachine;
Aangezien ProfLease bankonafhankelijk werkt houdt u de kredietlijnen bij de huisbankier open;
Met lease blijft het geld beschikbaar als werkkapitaal of reserve voor als het werkelijk nodig is;
In tegenstelling tot een banklening, kunt u met leasing 100% van de aanschafprijs financieren. Ook zijn er verder geen extra zekerheden nodig.

Veelgestelde vragen

 • Vanaf welk bedrag kan ik een lease aanvragen?
  Het aanvragen van een lease is mogelijk met een minimum investeringsbedrag van € 10.000 exclusief btw.
 • Ik moet een aanbetaling voldoen aan mijn leverancier, kunnen jullie die ook financieren?
  Bij het aanschaffen van een nieuwe landbouwmachine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de landbouwmachine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ons is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.
 • Welke looptijden zijn er mogelijk?
  Dat hangt af van het type en de economische levensduur van de machine. Gebruikelijke looptijden voor landbouwmachines zijn 60 maanden, 72 maanden en 84 maanden.
Ralf Timmers
Ralf is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor landbouwmachines. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.
Enkele voorbeelden van landbouwmachines

Hoe werkt leasen bij ProfLease?

ProfLease is een groep welke kan terugvallen op ruim 35 jaar ervaring. Wij zijn het boetique kantoor op het gebied van leaseoplossingen voor investeringen in machines. Wij komen bij grotere investeringen dan ook graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren. Bij vragen kunt u contact opnemen of u kunt eventueel direct een lease aanvragen.

1
2
3
4
5

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe machine op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 (exclusief btw) een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw onderneming.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en zullen u hierover informeren. Voor investeringsbedragen tot €250.000 voeren wij direct een financiële toetsing uit op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Bestel de machine

Zoals u gewend bent bestelt u de productiemachine zelf bij de leverancier(s) van uw keuze. Standaard kan tot 20% van het investeringsbedrag aan installatiekosten en software worden meegefinancierd maar onder zekere voorwaarden kan hier ook van worden afgeweken. Zorg dat de factuur op naam komt te staan van ProfLease.

Aan de slag

Heeft u uw machine volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe machine.

Waarom ProfLease?

Onafhankelijk

ProfLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een financiële instelling, merk of leverancier. Door te kiezen voor ProfLease, gaat de lease niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden (verpandingen) vereist, zodat er extra kredietruimte overblijft.

Boutiquekantoor

ProfLease is het Equipment Leaseboutique kantoor van Nederland. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een oplossing voor de specifieke uitdagingen waar u als organisatie voor wordt geplaatst.

Innovatief

Wij zijn de organisatie die het allemaal net iets anders doet en dat ook uitstraalt. Innovatie gaat over ons: over mensen die weten dat dingen veranderen en die daar weloverwogen, proactief en innovatief op inspelen. Verandering betekent voor ons vooruitgang en het omarmen van de toekomst.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Anne van driesten

Anne van Driesten, Directeur

Van Driesten Harskamp Bouwbedrijf

van driesten harskamp bouwbedrijf logo
“Voordat ik überhaupt antwoord kreeg van mijn huisbank, was alles met ProfLease al geregeld!”

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei gesloten.