Ma – vrij 08:30 – 17:30

Lasersnijmachine leasen

Vraag een lease voor investeringen vanaf €10.000 in lasersnijmachines. Als bank- en merkonafhankelijke leasemaatschappij is ProfLease de partij bij uitstek om uw machines tegen aantrekkelijke voorwaarden te financieren. Ook aanbetalingen kunnen wij voor u voorfinancieren.
Meest gekozen leaseoplossingen voor lasersnijmachines
Lasersnijmachine leasen

Financial Lease

Een financial lease is een on-balance financiering. Het eigendom van de apparatuur ligt bij de onderneming en kan daarom investeringsaftrek claimen. Financial lease is mogelijk vanaf €10.000 exclusief btw.

Lasersnijmachine leasen

Operational Lease

Een operation lease is een off-balance financiering. U betaalt voor het gebruik van de machine. Aan het einde van de looptijd bieden we een koopoptie en kunt u deze machine van ons terugkopen. Operational Lease is mogelijk vanaf €10.000 exclusief btw.

Lasersnijmachine leasen

Machine Change Option

Machine Change Option is er voor ondernemingen die willen groeien. Hierbij is het mogelijk om te starten met een tussenformaat machine om vervolgens gedurende de looptijd te bepalen of de machine vervangen kan worden voor een nog grotere machine.

Een lasersnijmachine leasen

Lasersnijmachines zijn machines die in een groot aantal industrieën wordt gebruikt voor het nauwkeurig snijden van materialen. De lasersnijmachine zendt een krachtige laserstraal uit om een specifiek ontwerp schoon te snijden of te ontwerpen zoals staal, kunststof of hout. De straal verbrandt, verdampt of smelt het overtollige product weg, waardoor een superieur afgewerkt ontwerp of rand overblijft.

Hoe werkt een lasersnijmachine?

Lasersnijden is een soort thermisch scheidingsproces. De laserstraal raakt het oppervlak van het materiaal en verhit het zo sterk dat het smelt of volledig verdampt. Zodra de laserstraal op één punt volledig in het materiaal is doorgedrongen, begint het eigenlijke snijproces. Het lasersysteem volgt de gekozen geometrie en scheidt het materiaal tijdens het proces. Afhankelijk van de toepassing kan het gebruik van procesgassen de resultaten positief beïnvloeden.

Waar wordt een lasersnijmachine voor gebruikt?

Een lasersnijmachine wordt vaak gebruikt in de machinebouw voor het nauwkeurig snijden van onderdelen van machines. Voor industriële toepassingen wordt een lasersnijmachine vaak gebruikt voor het snijden van constructie- en leidingmaterialen en vlakke plaatmaterialen zoals metaal. De CNC machine instelling kan ook worden aangepast om alle soorten ontwerpen op metaal, hout en kunststof te etsen of te graveren. Gespecialiseerde CAD-software (computer aided design) wordt gebruikt om de CNC te programmeren en te sturen voor het uitvoeren van de snij-, graveer- of etsspecificaties die nodig zijn voor het ontwerp. De grootte en capaciteit van de lasersnijmachine bepaalt of deze gebruikt kan worden voor kleinere of grotere productieprojecten.

Waarom een lasersnijmachine leasen?

Lasersnijmachines kunnen een behoorlijke waarde vertegenwoordigen. Daarom is de vraag of het verstandig is om deze te kopen of te financieren middels een leaseconstructie. Een belangrijk voordeel van leasen is dat u geld achter de hand houdt als reserve of als werkkapitaal. Het geld wat u anders in de machine had geïnvesteerd kan nu vast en zeker meer renderend worden ingezet. Hieronder vindt u een aantal belangrijke voordelen van het leasen van een lasersnijmachine.

Enkele voordelen van lasersnijmachines leasen bij ProfLease
Met lease kunt u altijd beschikken over de nieuwste machine;
Er is een schaarste aan vakmensen. Met de nieuwste machine is het mogelijk om de schaarste aan vakmensen op te vangen.
In tegenstelling tot een banklening, kunt u met leasing 100% van de aanschafprijs financieren. Ook zijn er verder geen extra zekerheden nodig.
Bij het aanschaffen van een nieuwe lasersnijmachine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ons is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.
Met lease blijft het geld beschikbaar als werkkapitaal of reserve voor als het werkelijk nodig is;
Het leasen van een lasersnijmachine geeft een goed inzicht in de kasstromen: de opbrengsten en kosten kunnen duidelijk tegenover elkaar worden gezet;
Aangezien ProfLease bankonafhankelijk werkt houdt u de kredietlijnen bij de huisbankier open.

Veelgestelde vragen

 • Vanaf welk bedrag kan ik een lease aanvragen?
  Het aanvragen van een lease is mogelijk met een minimum investeringsbedrag van € 10.000 exclusief btw.
 • Ik moet een aanbetaling voldoen aan mijn leverancier, kunnen jullie die ook financieren?
  Bij het aanschaffen van een nieuwe lasersnijmachine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ProfLease is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.
 • Welke looptijden zijn er mogelijk?
  Dat hangt af van het type en de economische levensduur van de lasersnijmachine. Gebruikelijke looptijden voor machines zijn 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden.
 • Wordt met operational lease hetzelfde bedoeld als bij auto's?
  Het woord operational lease kan verwarrend zijn. Bij auto’s wordt met het woord “operational” dikwijls bedoeld dat alle services, onderhoud, verzekering, belasting e.d. in maandhuur zijn verwerkt. Bij het leasen van lasersnijmachine wordt met operational lease huur bedoeld. De wetgever kent twee begrippen huur en huurkoop waarbij huur wordt vertaald door operationele lease en huurkoop – koop op afbetaling – door financial lease.
Ralf Timmers
Ralf is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor lasersnijmachines. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Hoe werkt leasen bij ProfLease?

ProfLease is een groep welke kan terugvallen op ruim 35 jaar ervaring. Wij zijn het boetique kantoor op het gebied van leaseoplossingen voor investeringen in productiemachines. Wij komen bij grotere investeringen dan ook graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren. Bij vragen kunt u contact opnemen of u kunt eventueel direct een lease aanvragen.

1
2
3
4
5

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe machine op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 (exclusief btw) een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw onderneming.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en zullen u hierover informeren. Voor investeringsbedragen tot €250.000 voeren wij direct een financiële toetsing uit op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Bestel de machine

Zoals u gewend bent bestelt u de productiemachine zelf bij de leverancier(s) van uw keuze. Standaard kan tot 20% van het investeringsbedrag aan installatiekosten en software worden meegefinancierd maar onder zekere voorwaarden kan hier ook van worden afgeweken. Zorg dat de factuur op naam komt te staan van ProfLease.

Aan de slag

Heeft u uw machine volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe machine.

Waarom ProfLease?

Onafhankelijk

ProfLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een financiële instelling, merk of leverancier. Door te kiezen voor ProfLease, gaat de lease niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden (verpandingen) vereist, zodat er extra kredietruimte overblijft.

Boutiquekantoor

ProfLease is hét boutique kantoor van Nederland op het gebied van financieringen in productiemiddelen. Wij komen bij langs om de specifieke uitdagingen waar u als organisatie voor wordt geplaatst, te vertalen in een maatwerk oplossing die uw onderneming als gegoten past.

Innovatief

Wij zijn de organisatie die het allemaal net iets anders doet en dat ook uitstraalt. Innovatie gaat over ons: over mensen die weten dat dingen veranderen en die daar weloverwogen, proactief en innovatief op inspelen. Verandering betekent voor ons vooruitgang en het omarmen van de toekomst.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Anne van driesten

Anne van Driesten, Directeur

Van Driesten Harskamp Bouwbedrijf

van driesten harskamp bouwbedrijf logo
“Voordat ik überhaupt antwoord kreeg van mijn huisbank, was alles met ProfLease al geregeld!”

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei gesloten.