Ma – vrij 08:30 – 17:30

Machine Change Option

Wat is Machine Change Option?

Als onderneming wil je groeien. Maar daarbij wil je niet direct investeren in de grootste machine. Daarom hebben we de Machine Change Option ontwikkeld. Hierbij is het mogelijk om te starten met een tussenformaat om vervolgens gedurende de looptijd te bepalen of de machine vervangen kan worden voor een nog grotere machine waarmee u kunt groeien in capaciteit. Deze tussenstap is voor vele ondernemingen vaak de juiste manier om te groeien.

Verpakkingsmachine leasen

Hoe werkt Machine Change Option bij ProfLease?

Een Machine Change Option betreft maatwerk. Afhankelijk van uw organisatie, de aard en omvang van de investering werken wij voor u een leasevoorstel uit. Bij vragen kunt u contact opnemen of u kunt eventueel direct een lease aanvragen.

1
2
3
4
5

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe machine op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 (exclusief btw) een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw onderneming.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en zullen u hierover informeren. Voor investeringsbedragen tot €250.000 voeren wij direct een financiële toetsing uit op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Bestel de machine

Zoals u gewend bent bestelt u de machine zelf bij de leverancier(s) naar keuze. Vraag uw leverancier om een aanbetaling die u wilt laten voorfinancieren door ProfLease? Ook dan denken we graag met u mee. Zorg dat de factuur op naam komt te staan van ProfLease.

Aan de slag

Heeft u uw machine volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe machine.

De voordelen van Machine Change Option bij ProfLease

Tussentijds uw machine upgraden

U heeft met onze Machine Change Option de flexibiliteit om het contract open te breken en de oude machine te vervangen voor een nieuwe. Hierbij is het mogelijk om te starten met een tussenformaat om vervolgens gedurende de looptijd te bepalen of de machine vervangen kan worden voor een nog grotere machine waarmee u kunt groeien in capaciteit. Deze tussenstap is voor vele ondernemingen vaak de juiste manier om te groeien.

Verbeter de ratio's op de balans

Aangezien een operational lease een off-balance financiering betreft, ontstaat er een balansverkorting. Het grote voordeel hiervan is dat uw liquiditeitsratio's verbeteren en uw credit rating op een positieve wijze wordt beïnvloed.

Voorfinanciering

Bij het aanschaffen van een nieuwe machine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ons is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.

Lease als maatwerk

ProfLease is geen bancaire leasefabriek want leasen is meer dan een tarief vinden wij. Ieder mens, ieder bedrijf en iedere lease is uniek. Wij denken mee in het groeiscenario dat u met uw onderneming wilt bewerkstelligen en bieden daar een maatwerk leaseoplossing voor aan.

Pay as you earn

Het leasen van een machine geeft een goed inzicht in de kasstromen: de opbrengsten en kosten kunnen duidelijk tegenover elkaar worden gezet. Met lease zorgt u ervoor dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen, in plaats van dat u eerst een grote investering moet doen om dit te kunnen ontvangen. Hierdoor kunt u vanaf dag één geld verdienen met uw nieuwe machine.

Behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om werkkapitaal te hebben. Dit betekent dat u cash nodig heeft om aan andere verplichtingen te voldoen. Geld dat u anders in de machine had geïnvesteerd, kan nu vast en zeker meer renderend worden ingezet.

100% financiering

In tegenstelling tot een banklening, kunt u met leasing 100% van de aanschafprijs financieren. Ook zijn er verder geen extra zekerheden nodig.

Houd kredietlijnen bij de huisbankier open

Een ander punt is dat een operational lease, omdat deze niet afgesloten wordt met de huisbank, niet ten koste gaat van de kredietcapaciteit bij de huisbankier. Daar blijft dus alle ruimte voor eventuele toekomstige leningen (hypotheken).

Leo Frijlink
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Machine Change Option? Neem dan gerust contact op.
Leo Frijlink
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Machine Change Option? Neem dan gerust contact op.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Machine Change Option komt onder andere veel voor bij de volgende machines

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei gesloten.