Ma – vrij 08:30 – 17:30

Houtbewerkingsmachine leasen

Vraag een lease voor investeringen in houtbewerkingsmachines. Als bank- en merkonafhankelijke leasemaatschappij is ProfLease de partij bij uitstek om uw machines tegen aantrekkelijke voorwaarden te financieren. Ook aanbetalingen aan uw leverancier(s) kunnen wij voor u verzorgen.
Meest gekozen leaseoplossingen voor houtbewerkingsmachines
Houtbewerkingsmachine leasen

Financial Lease

Een financial lease is een on-balance financiering. Het eigendom van de apparatuur ligt bij de onderneming en kan daarom investeringsaftrek claimen. Financial lease is mogelijk vanaf €10.000 exclusief btw.

Houtbewerkingsmachine leasen

Operational Lease

Een operation lease is een off-balance financiering. U betaalt voor het gebruik van de machine. Aan het einde van de looptijd bieden we een koopoptie en kunt u deze machine van ons terugkopen. Operational Lease is mogelijk vanaf €10.000 exclusief btw.

Houtbewerkingsmachine leasen

Machine Change Option

Machine Change Option is er voor ondernemingen die willen groeien. Hierbij is het mogelijk om te starten met een tussenformaat machine om vervolgens gedurende de looptijd te bepalen of de machine vervangen kan worden voor een nog grotere machine.

Houtbewerkingsmachine leasen, in alle soorten en maten

Of het nu gaat om een nieuwe freesmachine om hout te verspanen of om een boormachine, bij ProfLease kunt u deze in de lease onderbrengen. Hieronder staat een overzicht van verschillende soorten houtbewerkingsmachines die worden geleased. Ook als uw houtbewerkingsmachine er niet tussen staat, kijken wij graag of we deze voor u in de lease kunnen onderbrengen:

 • Freesmachine leasen: bijvoorbeeld kantenfreesmachines, tafelfreesmachines, kettingfreesmachines, wigfreesmachines en diverse andere typen freesmachines om een vorm of profiel te frezen uit hout.
 • Boormachine leasen: bijvoorbeeld drevelboormachines, langgatboormachines, rijenboormachines en meerspillige boormachines om perfect te kunnen boren.
 • Cnc-houtbewerkingsmachine leasen: cnc bovenfrezen, cnc boormachines, cnc bewerkingscentra, cnc bewerkingsstations, cnc opdeelzagen, cnc inkroosmachines en cnc elementenlijnen zijn voorbeelden van computergestuurde bewerkingsmachines.
 • Zaagmachine leasen: denk hierbij aan formaatzagen, afkortzagen, langszaagmachines, opdeelzaagmachines, cirkelzagen/schulpzagen en wandplatenzagen
 • Lijmmachine leasen: bijvoorbeeld kantenaanlijmmachines en lijmopbrengmachines
 • Schuur- & borstelmachine leasen: breedbandschuurmachine, kantenschuurmachine en langebandschuurmachine
 • Schaaf- & profileermachine leasen: vlakbanken, vandiktebanken, vlakvandiktebanken en vierzijdige schaaf- en profileermachines

Waarom een houtbewerkingsmachine leasen slimmer is dan kopen

Bij ProfLease begrijpen we dat u met uw nieuwe houtbewerkingsmachine uw groeiplannen wilt realiseren. Het is tenslotte erg lastig om in deze tijd goed opgeleid personeel te vinden. Met deze nieuwe machine kunt u de schaarste aan vakmensen opvangen. In plaats van dat u eerst het benodigde bedrag moet sparen, kunt u met lease direct van start met de nieuwe machine en kunnen direct opbrengsten worden gerealiseerd. Wij begrijpen dat een investering in een nieuwe machine vraagt om een maatwerk leaseoplossing die naadloos aansluit bij uw onderneming en denken dan ook graag met u mee. 

Enkele voordelen van houtbewerkingsmachines leasen bij ProfLease
Het leasen van een houtbewerkingsmachinemachine geeft een goed inzicht in de kasstromen: de opbrengsten en kosten kunnen duidelijk tegenover elkaar worden gezet;
Bij het aanschaffen van een nieuwe houtbewerkingsmachine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ons is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.
Door uw houtbewerkingsmachine te leasen behoudt u liquide middelen in kas;
Met lease kunt u altijd beschikken over de nieuwste machine;
Aangezien ProfLease bankonafhankelijk werkt houdt u de kredietlijnen bij de huisbankier open.
Met lease blijft het geld beschikbaar als werkkapitaal of reserve voor als het werkelijk nodig is;
Er is een schaarste aan vakmensen. Met de nieuwste machine is het mogelijk om de schaarste aan vakmensen op te vangen.
In tegenstelling tot een banklening, kunt u met leasing 100% van de aanschafprijs financieren. Ook zijn er verder geen extra zekerheden nodig.

Veelgestelde vragen

 • Vanaf welk bedrag kan ik een lease aanvragen?
  Het aanvragen van een lease is mogelijk met een minimum investeringsbedrag van € 10.000 exclusief btw.
 • Ik moet een aanbetaling voldoen aan mijn leverancier, kunnen jullie die ook financieren?
  Bij het aanschaffen van een nieuwe machine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ProfLease is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.
 • Welke looptijden zijn er mogelijk?
  Dat hangt af van het type en de economische levensduur van de machine. Gebruikelijke looptijden voor machines zijn 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden.
 • Wordt met operational lease hetzelfde bedoeld als bij auto's?
  Het woord operational lease kan verwarrend zijn. Bij auto’s wordt met het woord “operational” dikwijls bedoeld dat alle services, onderhoud, verzekering, belasting e.d. in maandhuur zijn verwerkt. Bij het leasen van houtbewerkingsmachines wordt met operational lease huur bedoeld. De wetgever kent twee begrippen huur en huurkoop waarbij huur wordt vertaald door operationele lease en huurkoop – koop op afbetaling – door financial lease.
Ralf Timmers
Ralf is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor houtbewerkingsmachines. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Hoe werkt leasen bij ProfLease?

ProfLease is een groep welke kan terugvallen op ruim 35 jaar ervaring. Wij zijn het boetique kantoor op het gebied van leaseoplossingen voor investeringen in machines. Wij komen bij grotere investeringen dan ook graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren. Bij vragen kunt u contact opnemen of u kunt eventueel direct een lease aanvragen.

1
2
3
4
5

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe machine op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 (exclusief btw) een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw onderneming.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en zullen u hierover informeren. Voor investeringsbedragen tot €250.000 voeren wij direct een financiële toetsing uit op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Bestel de machine

Zoals u gewend bent bestelt u de productiemachine zelf bij de leverancier(s) van uw keuze. Standaard kan tot 20% van het investeringsbedrag aan installatiekosten en software worden meegefinancierd maar onder zekere voorwaarden kan hier ook van worden afgeweken. Zorg dat de factuur op naam komt te staan van ProfLease.

Aan de slag

Heeft u uw machine volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe machine.

Waarom ProfLease?

Onafhankelijk

ProfLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een financiële instelling, merk of leverancier. Door te kiezen voor ProfLease, gaat de lease niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden (verpandingen) vereist, zodat er extra kredietruimte overblijft.

Boutiquekantoor

ProfLease is het Equipment Leaseboutique kantoor van Nederland. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een oplossing voor de specifieke uitdagingen waar u als organisatie voor wordt geplaatst.

Innovatief

Wij zijn de organisatie die het allemaal net iets anders doet en dat ook uitstraalt. Innovatie gaat over ons: over mensen die weten dat dingen veranderen en die daar weloverwogen, proactief en innovatief op inspelen. Verandering betekent voor ons vooruitgang en het omarmen van de toekomst.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Anne van driesten

Anne van Driesten, Directeur

Van Driesten Harskamp Bouwbedrijf

van driesten harskamp bouwbedrijf logo
“Voordat ik überhaupt antwoord kreeg van mijn huisbank, was alles met ProfLease al geregeld!”

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei gesloten.