Ma – vrij 08:30 – 17:30

Draaibank leasen

Vraag een lease voor investeringen vanaf €10.000 in draaibanken. Als bank- en merkonafhankelijke leasemaatschappij is ProfLease de partij bij uitstek om uw machines tegen aantrekkelijke voorwaarden te financieren. Ook aanbetalingen kunnen wij voor u voorfinancieren.
Meest gekozen leaseoplossingen voor draaibanken
Draaibank leasen

Financial Lease

Een financial lease is een on-balance financiering. Het eigendom van de apparatuur ligt bij de onderneming en kan daarom investeringsaftrek claimen. Financial lease is mogelijk vanaf €10.000 exclusief btw.

Draaibank leasen

Operational Lease

Een operation lease is een off-balance financiering. U betaalt voor het gebruik van de machine. Aan het einde van de looptijd bieden we een koopoptie en kunt u deze machine van ons terugkopen. Operational Lease is mogelijk vanaf €10.000 exclusief btw.

Draaibank leasen

Machine Change Option

Machine Change Option is er voor ondernemingen die willen groeien. Hierbij is het mogelijk om te starten met een tussenformaat machine om vervolgens gedurende de looptijd te bepalen of de machine vervangen kan worden voor een nog grotere machine.

Een draaibank leasen

Een draaibank is een bewerkingsmachine die voornamelijk wordt gebruikt om metaal of hout te bewerken. Zeker wanneer het gaat om verspanende werkzaamheden gaat kan een draaibank uitkomst bieden. De draaibank doet zijn werk door een product rond een spil te draaien. De belangrijkste toepassing van een draaibank is het verwijderen van ongewenste delen van het materiaal, waardoor een mooi gevormd product achterblijft.

Hoe werkt een draaibank?

Het verwijderen van materiaal uit een onderdeel is de primaire functie van de draaibank. Terwijl het werkstuk draait, wordt het snijgereedschap ertegenaan gedrukt. Hierdoor kunt u verschillende ontwerpen maken.

Een draaibank werkt volgens een eenvoudig principe, maar heeft veel complexe bewegende delen. De meeste draaibanken bevatten een kop, staart, spindel, motor, klauwplaat en een assortiment aan snijgereedschap.

De spil, die aan de klauwplaat is bevestigd, is verbonden met de motor die het werkstuk laat draaien. Dit is het deel dat het werkstuk laat draaien. Als het werkstuk eenmaal draait, kan het snijden beginnen.

Waar wordt een draaibank voor gebruikt?

Draaibanken kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Deze doeleinden omvatten vormen, boren, schuren, kartelen, draaien, snijden en vervormen. Omdat de draaibank zo veelzijdig is, is dit de reden waarom zovele metaal- en houtbewerkers investeren in deze machines. Het is vaak een basismachine die in elke werkplaats aanwezig is.

Als u een nauwkeurig snij- en vormmachine nodig hebt kan een draaibank leasen uitkomst bieden voor uw project. Draaibanken passen goed bij in een productieproces waarbij teams die een machine willen aanschaffen hebben dat het werk van meerdere machines kan bewerkstelligen.

Welke soorten draaibanken kan ik leasen?

Draaibanken vormen een integraal onderdeel van het productieproces en kunnen een breed scala aan producten creëren. Daarom hebben sommige draaibanken gespecialiseerde functies, welke allemaal bij ProfLease in de lease ondergebracht kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Centerdraaibank leasen
 • Universele draaibank leasen
 • Kopdraaibank leasen
 • Carrouseldraaibank leasen
 • Kopieerdraaibank leasen
 • Revolverkopdraaibank leasen

Draaibank leasen?

Draaibanken kunnen een behoorlijke waarde vertegenwoordigen. Daarom is de vraag of het verstandig is om deze te kopen of te financieren middels een leaseconstructie. Een belangrijk voordeel van leasen is dat u geld achter de hand houdt als reserve of als werkkapitaal. Het geld wat u anders in de draaibank had geïnvesteerd kan nu vast en zeker meer renderend worden ingezet. Hieronder vindt u een aantal andere belangrijke voordelen van het leasen van een draaibank.

Enkele voordelen van draaibanken leasen bij ProfLease
Met lease kunt u altijd beschikken over de nieuwste draaibank;
Er is een schaarste aan vakmensen. Met de nieuwste draaibank is het mogelijk om de schaarste aan vakmensen op te vangen;
Door uw draaibank te leasen behoudt u liquide middelen in kas;
Bij het aanschaffen van een nieuwe draaibank moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ons is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.
Het leasen van een draaibank geeft een goed inzicht in de kasstromen: de opbrengsten en kosten kunnen duidelijk tegenover elkaar worden gezet.

Veelgestelde vragen

 • Vanaf welk bedrag kan ik een lease aanvragen?
  Het aanvragen van een lease is mogelijk met een minimum investeringsbedrag van € 10.000 exclusief btw.
 • Ik moet een aanbetaling voldoen aan mijn leverancier, kunnen jullie die ook financieren?
  Bij het aanschaffen van een nieuwe draaibank moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de draaibank is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ProfLease is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.
 • Welke looptijden zijn er mogelijk?
  Dat hangt af van het type en de economische levensduur van de machine. Gebruikelijke looptijden voor draaibanken zijn 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden.
 • Wordt met operational lease hetzelfde bedoeld als bij auto's?
  Het woord operational lease kan verwarrend zijn. Bij auto’s wordt met het woord “operational” dikwijls bedoeld dat alle services, onderhoud, verzekering, belasting e.d. in maandhuur zijn verwerkt. Bij het leasen van draaibanken wordt met operational lease huur bedoeld. De wetgever kent twee begrippen huur en huurkoop waarbij huur wordt vertaald door operationele lease en huurkoop – koop op afbetaling – door financial lease.
Ralf Timmers
Ralf is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor draaibanken. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Hoe werkt leasen bij ProfLease?

ProfLease is een groep welke kan terugvallen op ruim 35 jaar ervaring. Wij zijn het boetique kantoor op het gebied van leaseoplossingen voor investeringen in productiemachines. Wij komen bij grotere investeringen dan ook graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren. Bij vragen kunt u contact opnemen of u kunt eventueel direct een lease aanvragen.

1
2
3
4
5

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe machine op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 (exclusief btw) een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw onderneming.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en zullen u hierover informeren. Voor investeringsbedragen tot €250.000 voeren wij direct een financiële toetsing uit op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Bestel de machine

Zoals u gewend bent bestelt u de productiemachine zelf bij de leverancier(s) van uw keuze. Standaard kan tot 20% van het investeringsbedrag aan installatiekosten en software worden meegefinancierd maar onder zekere voorwaarden kan hier ook van worden afgeweken. Zorg dat de factuur op naam komt te staan van ProfLease.

Aan de slag

Heeft u uw machine volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe machine.

Waarom ProfLease?

Onafhankelijk

ProfLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een financiële instelling, merk of leverancier. Door te kiezen voor ProfLease, gaat de lease niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden (verpandingen) vereist, zodat er extra kredietruimte overblijft.

Boutiquekantoor

ProfLease is hét boutique kantoor van Nederland op het gebied van financieringen in productiemiddelen. Wij komen bij langs om de specifieke uitdagingen waar u als organisatie voor wordt geplaatst, te vertalen in een maatwerk oplossing die uw onderneming als gegoten past.

Innovatief

Wij zijn de organisatie die het allemaal net iets anders doet en dat ook uitstraalt. Innovatie gaat over ons: over mensen die weten dat dingen veranderen en die daar weloverwogen, proactief en innovatief op inspelen. Verandering betekent voor ons vooruitgang en het omarmen van de toekomst.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Anne van driesten

Anne van Driesten, Directeur

Van Driesten Harskamp Bouwbedrijf

van driesten harskamp bouwbedrijf logo
“Voordat ik überhaupt antwoord kreeg van mijn huisbank, was alles met ProfLease al geregeld!”

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei gesloten.