Ma – vrij 08:30 – 17:30

Vendor Lease

Kies voor synergie

De synergie tussen de ProfLease en haar partners is sterk en leidt tot mooie innovaties en verantwoorde groei van organisaties. Lease voegt waarde toe aan de producten die u verkoopt en zorgt voor hogere omzet en marge. Vele leveranciers van zowel digitale apparatuur als productiemachines maken er daarom dankbaar gebruik van. Soms betreft het een grote investering in de complete inrichting van een nieuwe winkel of kantoorruimte, soms betreft het een afzonderlijke aanschaf van een nieuwe machine. U weet welke oplossing het beste aansluit bij de wensen en behoeften van uw cliënt. Daarom zit u achter het stuur en wij ernaast. We gedragen ons als partners en zijn beschikbaar op het moment dat u dat wenst.

Waarom Vendor Lease?

Meer verkoop

Lease resulteert doorgaans in een hogere omzet en maakt het bovendien mogelijk om beoogde investeringen van de klant in tijd naar voren te halen. Kortom, lease maakt het aanschaffen van uw apparatuur laagdrempelig.

Betere marges

In tegenstelling tot koop ligt bij lease de nadruk in mindere mate op het investeringsbedrag. Eén euro additionele investering werkt namelijk slechts marginaal door in de maandprijs. Hierdoor is er meer financiële ruimte voor het afsluiten van additionele diensten waarop in de regel hogere marges gemaakt worden dan op de verkoop van uw apparatuur.

Grip op apparatuur en cliënten

Lease zorgt ervoor dat u op zowel het huidige besluitvormingsproces als op de toekomstige vervanging van de apparatuur een strakke regie heeft. Omdat de looptijd op voorhand vast ligt weet u precies wat het meest geschikte moment is voor het initiëren van een gesprek over de vervanging van uw apparatuur.

Samen komen we tot de beste oplossing voor uw cliënt

Of u nu fabrikant, leverancier of reseller bent: u gaat een stapje verder voor uw klanten. U zorgt voor apparatuur dat past bij de cliënt, wij verzorgen een lease die past bij de klantspecifieke situatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de lease, wij regelen alles. Maak kennis met het Vendor Lease Programma van ProfLease.

Wat is Vendor Lease?

We spreken over Vendor Lease wanneer er een lease tot stand komt met tussenkomst van een derde partij, zoals bijvoorbeeld de reseller van de equipment. Het is dan ook gebruikelijk dat de eindgebruiker vraagt naar de financieringsmogelijkheden bij een leverancier, als al niet een concept wordt voorgesteld voor een vast bedrag per maand.

De voordelen van Vendor Lease bij ProfLease

Bij projecten wordt de hardware dikwijls in delen geleverd. ProfLease stelt dan uw klant een budget ter beschikking. Telkens als er is een deel is geleverd en gefactureerd betaald ProfLease onmiddellijk u als vendor. Doorgaans wordt u dus sneller betaald dan wanneer de apparatuur wordt aangekocht.

Onze dienstverlening gaat verder dan het bieden van louter de mogelijkheid tot financiering.

Bij veel leasemaatschappijen moet u zelf alles regelen voor het afhandelen van de lease. Denk hierbij aan de UBO, het verzamelen van ID-kaarten en paspoorten en zorgen dat het contract volledig wordt ondertekend. Bij ProfLease nemen wij dit volledig voor u uit handen en wordt de lease op een professionele wijze afgehandeld zoals u dat van een leasemaatschappij mag verwachten.

Zodoende kunt u zich op uw verkoopactiviteiten blijven richten terwijl wij voor een vloeiende afhandeling van de lease zorgen.

Wij zijn van mening dat er voor ieder vraagstuk een oplossing bestaat. Zo biedt ProfLease de mogelijkheid om geleasede apparatuur gedurende de looptijd van een contract voortijdig te vervangen met als neveneffect dat uw verkoopcyclus korter wordt. ProfLease kan het regelmatig vernieuwen van hardware zelfs aanbieden voor een vaste prijs per maand, deze oplossing noemen wij Digital Change Option. Dit betekent dat uw klant permanent bij u blijft kopen en er geen aanleiding zal zijn voor uw klant om ooit nog van leverancier te wijzigen.

Omdat wij nagenoeg iedere IT-lifecycle uitdaging in een goed werkbare lease oplossing weten te vertalen, haalt u met ProfLease een partner in huis waarmee u van uw prospects een tevreden klant voor het leven maakt.

Steeds vaker bieden leveranciers een prijs per werkplek aan. Daar komen verschillende financieringsaspecten bij kijken. Enerzijds het financieren van de hardware. Dat kunt u zeker zelf doen, maar uiteindelijk zijn de financiële middelen eindig. Bovendien loopt u zelf een financieel risico op de klant. Indien u samenwerkt met ProfLease, wordt de hardware door ons gefinancierd en nemen wij het financiële risico op uw klant. Hiermee kunt zonder beperkingen steeds meer klanten voorzien van uw ‘As a Service’-concept.

Daarnaast is het gebruikelijk om in een As a Service propositie ook het onderhoud en support voor de klant te regelen. Aangezien u met eerdergenoemde flexibiliteit van ProfLease de mogelijkheid heeft om hardware – en daarmee ook de operating systemen – bij uw klant up-to-date te houden en te standaardiseren, zullen uw klanten minder snel beroep doen op onderhoud en support. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat een grotere diversiteit aan apparatuur – vaak veroorzaakt door ouderdom – een meer dan evenredige toename van onderhoudskosten in de hand werkt. Desgewenst kunt u hier meer over lezen in onze whitepaper over de Total Cost of Ownership.

Met lease kunt u uw marges dus nog verder verhogen, omdat apparatuur frequenter zal worden vernieuwd en er minder beroep zal worden gedaan op onderhoud en support. Daarnaast neemt ProfLease bij een operational lease restwaarde in, waardoor in vele gevallen de som van de maandtermijnen lager uitvalt dan het investeringsbedrag. Hierdoor wordt het als reseller eenvoudiger om bijvoorbeeld managed services of accessoires te verkopen waarin de regel meer marge mee wordt gemaakt.

Onderhandelingen over prijs, levering en overige commerciële voorwaarden zijn zaken waar uzelf de regie over blijft voeren en waarvan ProfLease zich afzijdig houdt. Bij investeringen van meer dan € 100.000 met specifieke financieringswensen staan wij bovendien tot uw beschikking om desgewenst met u de klant persoonlijk te bezoeken zodat vervolgens een gezamenlijke maatwerkoplossing kan worden uitgewerkt.

Om een leaseovereenkomst af te sluiten dient de eindgebruiker vanzelfsprekend kredietwaardig te zijn. Teneinde de snelheid in uw verkoopproces te houden, kunt u via ons vendor portaal EnquireNow direct een lease offerte uitbrengen. Ook kunt u ervoor kiezen om direct een kredietbeoordeling uit te laten voeren voor bedragen tot € 250.000.

ProfLease is gespecialiseerd in digitale apparatuur en daarom instaat interessante restwaardes in te nemen wat zich resulteert in een lagere prijs per maand voor uw klant. Omdat ProfLease niet aan één merk gebonden is, kunnen wij op ieder merk hardware restwaardes innemen. Hierdoor wordt uw aanbieding nog interessanter en is de kans groter dat u de deal gaat doen.

Er zijn vele leasevormen dikwijls gebaseerd op financial lease of operational lease. ProfLease heeft de kennis en de mogelijkheden om het juiste leaseproduct aan uw klant aan te bieden. Denk bijvoorbeeld aan het meefinancieren van de BTW of het toepassen van verschillende BTW tarieven.

Dikwijls zijn er mogelijkheden die niet algemeen gangbaar zijn, maar hiervoor heeft ProfLease wel de kennis, de kunde en mogelijkheden om dit aan te bieden. Door het juiste leaseproduct aan uw klant te presenteren nemen uw kansen om de order af te sluiten aanzienlijk toe.

Door het aanbieden van een lease via de leasemaatschappij van de fabrikant kan de fabrikant veel controle krijgen op uw klant. In tegenstelling tot deze leasemaatschappijen werkt ProfLease merkonafhankelijk. Dit lijkt op het eerste gezicht weinig voordelen te bieden, maar deze mogen niet onderschat worden.

Na het afsluiten van een lease bij de leasemaatschappij van fabrikant kan de fabrikant bij vervolginvesteringen verplichte winkelnering afdwingen waardoor u in mindere mate in staat om onafhankelijk advies te geven over de nieuwe apparatuur. Indien apparatuur van een ander merk voor u zelf – hetgeen meer omzet of marge oplevert – of voor uw klant beter zou passen dan is dat dus niet altijd mogelijk.

Aangezien ProfLease merkonafhankelijk werkt, kunt u altijd de best passende apparatuur verkopen ongeacht het merk.

De ProfLease groep kan terugvallen op meer dan 35 jaar ervaring, gedurende welke periode wij zijn uitgegroeid tot het boutiquekantoor van Nederland op het gebied van maatwerk leaseoplossingen. Wij staan tot uw beschikking om namens u of samen met u uw klant te bezoeken en ook op directieniveau van gedachten te wisselen over een IT financieringsoplossing die tegemoet komt aan de wensen van uw klant. Uiteraard behoudt u geheel de regie.

Video afspelen

Behoud de regie over uw verkoopproces met ons online leaseportaal EnquireNow

Wij begrijpen dat het voor u belangrijk is om regie te behouden over uw eigen verkoopproces. Mede hierom hebben wij EnquireNow ontwikkeld: een online portaal voor al uw leaseaanvragen. Hiermee kunt u onder andere snel en eenvoudig een lease offerte genereren, zelfs aan tafel bij uw cliënt. Daarnaast heeft u een duidelijk inzicht in al uw lopende lease aanvragen, gesloten lease overeenkomsten en nog meer. Lees hier meer over de functies van EnquireNow.

Maar na het uitbrengen van de lease offerte nemen wij u al het werk uit handen om de lease rond te krijgen

Onze dienstverlening gaat verder dan het bieden van louter de mogelijkheid tot financiering. Bij veel leasemaatschappijen moet u zelf alles regelen voor het afhandelen van de lease. Denk hierbij aan het verzamelen van de UBO’s, ID-kaarten en paspoorten en zorgen dat de overeenkomst volledig wordt ondertekend. Bij MediLease nemen wij dit volledig voor u uit handen en wordt de lease op een professionele wijze afgehandeld zoals u dat van een leasemaatschappij mag verwachten.

Zodoende kunt u zich op uw verkoopactiviteiten blijven richten terwijl wij voor een vloeiende afhandeling van de lease zorgen.

Leo Frijlink

Wilt u graag meer weten wat we voor u en uw cliënten kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Zo werkt Vendor Lease bij ProfLease

Om het leaseproces zo efficiënt en snel mogelijk te laten verlopen, kunt u gebruik maken van EnquireNow. Voor investeringen tot € 250.000 heeft u direct toegang tot een lease offerte. Uiteraard kunt u ook voor grotere investeringen gebruik maken van EnquireNow, waarbij ProfLease samen met u een maatwerk leasevoorstel uitwerkt.

1
2
3
4
5
6

Vraag een lease aan

Wilt u voor uw cliënt een lease aanvragen bij de verkoop van uw apparatuur? Vraag (in EnquireNow) voor investeringen vanaf € 10.000 een lease aan voor uw cliënt.

Financiële toetsing

Heeft u een lease aangevraagd? Dan laten wij een financiële toetsing plaatsvinden op het KvK-nummer van de cliënt. Indien er uitslag is van de financiële toetsing, dan ontvangt u direct een melding.

Breng een lease offerte uit

In EnquireNow heeft u na het aanvragen van de lease direct toegang tot een offerte onder voorbehoud van krediet akkoord. Heeft u wel een krediet akkoord terug gekregen? Dan kunt u ook de lease offerte met krediet akkoord uitbrengen.

Opstellen lease overeenkomst

Gaat de cliënt akkoord met de lease offerte? Dan zal ProfLease rechtstreeks met de cliënt schakelen om de lease overeenkomst op te stellen en deze naar de cliënt versturen.

Lever de apparatuur

Hebben wij de lease overeenkomst ondertekend retour ontvangen? Dan sturen wij u een orderbevestiging. Dit houdt in dat er formeel besteld wordt en er geleverd kan worden.

Krijg snel uitbetaald

Indien uw cliënt heeft aangegeven de apparatuur volledig en in goede orde te hebben ontvangen, zal ProfLease zorg dragen voor een snelle uitbetaling.

Veelgestelde vragen

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 10.000 exclusief btw.

Dat hangt bijvoorbeeld af van het type apparatuur waarin u wilt investeren en uw huidige financiële positie. Gebruikelijke looptijden voor digitale apparatuur zijn 24 maanden, 30 maanden, 36 maanden, 48 maanden en 60 maanden. Voor productiemachines zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden gebruikelijke looptijden. Bij uitzondering is een looptijd van 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. De cliënt kan tussentijds wel afkopen. ProfLease maakt dan voor uw cliënt een afkoopvoorstel waarbij de resterende termijnen in één keer worden afgekocht.

Het woord operationele lease is verwarrend. Bij auto’s wordt met het woord “operationele” dikwijls bedoeld dat alle services, onderhoud, verzekering, belasting e.d. in maandhuur zit verwerkt. Bij het leasen van bedrijfsmatige onroerende goederen wordt met operationele lease huur bedoeld. De wetgever kent twee begrippen huur en huurkoop waarbij huur wordt vertaald door operationele lease en huurkoop – koop op afbetaling – door financial lease.

Nee, dat is niet nodig. ProfLease ondersteunt een aantal facetten van de product lifecycle. Te beginnen met het ondersteunen van de aankoop. We stellen samen met u een aankoopbudget op. De leverancier stuurt de rekeningen naar ProfLease nadat zaken goed zijn geïnstalleerd geeft u ProfLease toestemming te betalen. Als het budget is uitgegeven start de leaseovereenkomst. Alles transparant want de condities voor de leaseovereenkomst worden al bij het beschikbaar stellen van het budget met elkaar vastgelegd. Na iedere levering door de leverancier worden de objecten inclusief serienummer geregistreerd in EnquireNow. U kunt zelf gegevens toevoegen zoals wie het apparaat gebruikt, waar het zich bevindt en andere dergelijke zaken. Heeft u een eigen Asset Management Systeem dan kunnen de objecten gedownload worden.

  • Controleer voor levering bij ProfLease of er een door de klant en ProfLease getekende leaseovereenkomst aanwezig is. Alleen dan kan ProfLease de aankoopfactuur in behandeling nemen;
  • De factuur dient op naam van ProfLease te staan met vermelding van de uiteindelijk klant;
  • Op de factuur dient een duidelijke objectomschrijving en prijsspecificatie vermeld te staan met daarbij vermelding van de bijbehorende serienummers;
  • U heeft de mogelijkheid om de facturen per e-mail te versturen naar: facturen@proflease.nl;
  • ProfLease zal de betaling van de factuur verrichten nadat het acceptatieformulier voor akkoord door de klant is getekend en ontvangen. Het acceptatieformulier zal door ProfLease worden opgesteld;
  • Na betaling door ProfLease dient het eigendom van de apparatuur op ProfLease over te gaan.

Een overzicht van leveranciers, waarvan wij velen tot onze vaste partners rekenen

Staat uw organisatie er nog niet tussen?

Meldt u via onderstaand formulier dan aan:

1Bedrijfsgegevens
2Voltooien
  • Meerdere keuzes zijn mogelijk
  • Toegestane bestandstypen: jpg, png, Max. bestandsgrootte: 500 MB.
    Logo uploaden in .jpg of .png formaat. Optimale afmetingen 500px x 250px, maximale upload grootte 500KB.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei gesloten.