Ma – vrij 08:30 – 17:30

Neem contact met ons op

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Leasen is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van € 10.000 exclusief btw.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. U kunt wel tussentijds afkopen. ProfLease maakt voor u dan een afkoopvoorstel waarbij u de resterende termijnen in één keer afkoopt.

Bij een financial lease is ProfLease zo lang de de overeenkomst loopt juridisch eigenaar van de apparatuur. Het economische eigendom bij u als cliënt waardoor de apparatuur bij u op de balans komt te staan. Maar na het betalen van de laatste leasetermijn wordt u automatisch ook juridisch eigenaar van de apparatuur.

Bij een operational lease is ProfLease zowel juridisch als economisch eigenaar van de apparatuur. ProfLease koopt de apparatuur van de leverancier en in feite huurt u deze apparatuur van ProfLease. Aan het einde van de looptijd heeft u de mogelijkheid om de apparatuur te retourneren, door te huren of te vervangen.

ProfLease is een zelfstandig bedrijf en onafhankelijk van banken en leveranciers en fabrikanten. U, de klant, beslist wat er gekocht wordt en bij wie. U maakt zelf alle afspraken met uw leverancier over installatie, opleiding, onderhoud e.d. Nadat u het leasecontract heeft getekend sturen wij een leveringsopdracht aan uw leverancier en vragen daarbij de rekening naar ProfLease te sturen. Nadat u aan ProfLease de heeft laten weten dat alles naar tevredenheid is afgeleverd en alles functioneert dan pas betaalt ProfLease uw leverancier.

Ja, bij het afsluiten van een lease bent u verplicht om de apparatuur te verzekeren. Daarnaast kunnen wij voor u een aanvullende verzekering regelen tegen schade en diefstal. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om de verzekering zelf te regelen bij uw eigen verzekeringsmaatschappij.

Dat hangt bijvoorbeeld af van het type apparatuur waarin u wilt investeren en uw huidige financiële positie. Voor productiemachines zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden gebruikelijke looptijden. Bij uitzondering is een looptijd van 84 maanden ook mogelijk.

Het woord operationele lease is verwarrend. Bij auto’s wordt met het woord “operationele” dikwijls bedoeld dat alle services, onderhoud, verzekering, belasting e.d. in maandhuur zit verwerkt. Bij het leasen van bedrijfsmatige onroerende goederen wordt met operationele lease huur bedoeld. U betaalt voor het gebruik van de apparatuur. Wanneer dergelijke diensten wel in de overeenkomst worden opgenomen spreken we over ‘Full Operational Lease‘.

Voor alle zakelijke kredieten die meer dan € 1.000 bedragen waarvoor u ook persoonlijk aansprakelijk bent, dan staat dat bij de BKR geregistreerd. Dit is dus wanneer u eigenaar ben van een VOF of een Eenmanszaak. Echter, een aantekening wordt pas gemaakt op het moment dat er betalingsachterstanden zijn. Wanneer u altijd netjes aan uw betalingsverplichtingen heeft voldaan dan staat u positief geregistreerd.

ProfLease is een leverancier- en bank onafhankelijke leasemaatschappij. Dus ja, u kiest zelf de leverancier en apparatuur naar keuze, wij regelen de financiering.

Nee, dat is niet nodig. ProfLease ondersteunt een aantal facetten van de product lifecycle. Te beginnen met het ondersteunen van de aankoop. We stellen samen met u een aankoopbudget (faciliteit) op. Onze Facility Lease is op maat gemaakt voor grootschalige investeringsprojecten. Bij de implementatie van dergelijke projecten komen vaak aanbetalingen en/of meerdere leveranciers in het spel. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om te leasen vanuit een budget. Vanuit dit investeringsbudget kunnen wij leveranciersfacturen namens u voldoen, zowel aanbetalingen als deelinvesteringen, ongeacht het aantal leveranciers. Nadat het project is voltooid, consolideren wij de eerder door u goedgekeurde facturen tot één overzichtelijke leaseovereenkomst.

Als het defect is ontstaan door een van buiten komend onheil, transport en eigen gebrek, kunnen deze kosten wellicht vergoed worden. Neem contact met ons op indien dit het geval is.

Dit is niet standaard, maar we kijken graag met u mee. Het object dient intern eerst worden beoordeeld, mits er een positieve financiële toetsing heeft plaatsgevonden. Enkele gegevens die we nodig hebben:
  • Omschrijving object, eventueel brochure.
  • Destijds nieuwprijs
  • Huidige waarde
  • Bouwjaar
  • Is er garantie van toepassing?
  • Is het een refurbished object? Is er een rapport van?
  • Waar is het object tot nu toe voor gebruikt?

Ons kantoor

Leonardo da Vinciplein 60
5223DR ‘s-Hertogenbosch

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei gesloten.