Ma – vrij 08:30 – 17:30

Drukpers leasen

Vraag een lease voor investeringen vanaf €10.000 in drukpers machines. Als bank- en merkonafhankelijke leasemaatschappij is ProfLease de partij bij uitstek om uw machines tegen aantrekkelijke voorwaarden te financieren. Ook aanbetalingen kunnen wij voor u voorfinancieren.
Meest gekozen leaseoplossingen voor drukpers machines
Drukpers leasen

Financial Lease

Een financial lease is een on-balance financiering. Het eigendom van de apparatuur ligt bij de onderneming en kan daarom investeringsaftrek claimen. Financial lease is mogelijk vanaf €10.000 exclusief btw.

Drukpers leasen

Operational Lease

Een operation lease is een off-balance financiering. U betaalt voor het gebruik van de machine. Aan het einde van de looptijd bieden we een koopoptie en kunt u deze machine van ons terugkopen. Operational Lease is mogelijk vanaf €10.000 exclusief btw.

Drukpers leasen

Machine Change Option

Machine Change Option is er voor ondernemingen die willen groeien. Hierbij is het mogelijk om te starten met een tussenformaat machine om vervolgens gedurende de looptijd te bepalen of de machine vervangen kan worden voor een nog grotere machine.

Drukpers leasen

Met een drukpers is het mogelijk om in grote oplagen te drukken. Het betreft een machine die letters, vormen en andere illustraties op een ondergrond kan drukken. Waar dit vroeger alleen papier was, kan het tegenwoordig bijna op ieder materiaal. Denk hierbij aan metaal, textiel, hout, canvas, karton en dat soort dingen meer.

Welke verschillende drukpers machines ik leasen?

In principe kunnen alle soorten drukpers machines in de lease worden ondergebracht op basis van verschillende druktechnieken. Bij ProfLease kiest u zelf bij welke leverancier u wilt bestellen en van welk merk dat is. Hieronder staan een aantal drukperstechnieken genoemd waar u aan kunt denken:

 • Hoogdruk
 • Vlakdruk
 • Offsetdruk
 • Diepdruk
 • Doordruk (Zeefdruk)
 • Digitale druk
 • Foliedruk
 • Tegendruk
 • Foliedruk
 • Tampondruk
 • Transferdruk

Waarom een drukpers leasen slimmer is dan kopen

Bij ProfLease begrijpen we dat u met uw nieuwe drukpers efficiëntieslagen kunt behalen. In plaats van dat u eerst het benodigde bedrag moet sparen, kunt u met lease direct van start met de nieuwe machine en zijn de voordelen van de nieuwe machine direct voelbaar. Wij begrijpen dat een investering in een nieuwe machine vraagt om een maatwerk leaseoplossing die naadloos aansluit bij uw onderneming en denken dan ook graag met u mee.

Vraagt de leverancier om een aanbetaling? Geen probleem, wij regelen het!

Bij de investering van een nieuwe drukpers machine vraagt de leverancier vaak om een of meerdere aanbetalingen. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetalingen zij niet financierbaar. Bij ProfLease is dat anders. Wij stellen u in dit geval een budget ter beschikking waaruit de aanbetalingen betaald kunnen worden. U hoeft dit dus niet zelf voor te financieren, wel zo makkelijk.

Enkele voordelen van drukpers machines leasen bij ProfLease
Door uw drukpers te leasen behoudt u liquide middelen in kas;
Aangezien ProfLease bankonafhankelijk werkt houdt u de kredietlijnen bij de huisbankier open.
Met lease kunt u altijd beschikken over de nieuwste drukpers;
Er is een schaarste aan vakmensen. Met de nieuwste drukpers is het mogelijk om de schaarste aan vakmensen op te vangen.
In tegenstelling tot een banklening, kunt u met leasing 100% van de aanschafprijs financieren. Ook zijn er verder geen extra zekerheden nodig.
Bij het aanschaffen van een nieuwe drukpers moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ons is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.

Veelgestelde vragen

 • Vanaf welk bedrag kan ik een lease aanvragen?
  Het aanvragen van een lease is mogelijk met een minimum investeringsbedrag van € 10.000 exclusief btw.
 • Ik moet een aanbetaling voldoen aan mijn leverancier, kunnen jullie die ook financieren?
  Bij het aanschaffen van een nieuwe drukpers moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de drukpers is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ProfLease is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.
 • Welke looptijden zijn er mogelijk?
  Dat hangt af van het type en de economische levensduur van de drukpers. Gebruikelijke looptijden voor drukpers zijn 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden.
 • Wordt met operational lease hetzelfde bedoeld als bij auto's?
  Het woord operational lease kan verwarrend zijn. Bij auto’s wordt met het woord “operational” dikwijls bedoeld dat alle services, onderhoud, verzekering, belasting e.d. in maandhuur zijn verwerkt. Bij het leasen van drukpers wordt met operational lease huur bedoeld. De wetgever kent twee begrippen huur en huurkoop waarbij huur wordt vertaald door operationele lease en huurkoop – koop op afbetaling – door financial lease.
Frank Grisel
Frank is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor drukpers machines. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Hoe werkt leasen bij ProfLease?

ProfLease is een groep welke kan terugvallen op ruim 35 jaar ervaring. Wij zijn het boetique kantoor op het gebied van leaseoplossingen voor investeringen in productiemachines. Wij komen bij grotere investeringen dan ook graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren. Bij vragen kunt u contact opnemen of u kunt eventueel direct een lease aanvragen.
1
2
3
4
5

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe machine op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 (exclusief btw) een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw onderneming.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en zullen u hierover informeren. Voor investeringsbedragen tot €250.000 voeren wij direct een financiële toetsing uit op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Bestel de machine

Zoals u gewend bent bestelt u de productiemachine zelf bij de leverancier(s) van uw keuze. Standaard kan tot 20% van het investeringsbedrag aan installatiekosten en software worden meegefinancierd maar onder zekere voorwaarden kan hier ook van worden afgeweken. Zorg dat de factuur op naam komt te staan van ProfLease.

Aan de slag

Heeft u uw machine volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe machine.

Waarom ProfLease?

Onafhankelijk

ProfLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een financiële instelling, merk of leverancier. Door te kiezen voor ProfLease, gaat de lease niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden (verpandingen) vereist, zodat er extra kredietruimte overblijft.

Boutiquekantoor

ProfLease is hét boutique kantoor van Nederland op het gebied van financieringen in productiemiddelen. Wij komen bij langs om de specifieke uitdagingen waar u als organisatie voor wordt geplaatst, te vertalen in een maatwerk oplossing die uw onderneming als gegoten past.

Innovatief

Wij zijn de organisatie die het allemaal net iets anders doet en dat ook uitstraalt. Innovatie gaat over ons: over mensen die weten dat dingen veranderen en die daar weloverwogen, proactief en innovatief op inspelen. Verandering betekent voor ons vooruitgang en het omarmen van de toekomst.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Anne van driesten

Anne van Driesten, Directeur

Van Driesten Harskamp Bouwbedrijf

van driesten harskamp bouwbedrijf logo
“Voordat ik überhaupt antwoord kreeg van mijn huisbank, was alles met ProfLease al geregeld!”
Scroll naar boven