Ma – vrij 08:30 – 17:30

Leveranciers

Als bank- en merkonafhankelijke leasemaatschappij is ProfLease al jaren de partner voor leveranciers van digitale apparatuur en productiemachines.

Kies voor synergie

De synergie tussen de ProfLease en haar partners is sterk en leidt tot mooie innovaties en verantwoorde groei van organisaties. Lease voegt waarde toe aan de producten die u verkoopt en zorgt voor hogere omzet en marge. Vele leveranciers van zowel digitale apparatuur als productiemachines maken er daarom dankbaar gebruik van. Soms betreft het een grote investering in de complete inrichting van een nieuwe winkel of kantoorruimte, soms betreft het een afzonderlijke aanschaf van een nieuwe machine. U weet welke oplossing het beste aansluit bij de wensen en behoeften van uw cliënt. Daarom zit u achter het stuur en wij ernaast. We gedragen ons als partners en zijn beschikbaar op het moment dat u dat wenst.

Benieuwd naar alle voordelen van Vendor Lease van ProfLease? Lees dan hier verder.

Video afspelen

Behoud de regie over uw verkoopproces met ons online leaseportaal EnquireNow

Wij begrijpen dat het voor u belangrijk is om regie te behouden over uw eigen verkoopproces. Mede hierom hebben wij EnquireNow ontwikkeld: een online portaal voor al uw leaseaanvragen. Hiermee kunt u onder andere snel en eenvoudig een lease offerte genereren, zelfs aan tafel bij uw cliënt. Daarnaast heeft u een duidelijk inzicht in al uw lopende lease aanvragen, gesloten lease overeenkomsten en nog meer. Lees hier meer over de functies van EnquireNow.

Maar na het uitbrengen van de lease offerte nemen wij u al het werk uit handen om de lease rond te krijgen

Onze dienstverlening gaat verder dan het bieden van louter de mogelijkheid tot financiering. Bij veel leasemaatschappijen moet u zelf alles regelen voor het afhandelen van de lease. Denk hierbij aan het verzamelen van de UBO’s, ID-kaarten en paspoorten en zorgen dat de overeenkomst volledig wordt ondertekend. Bij ProfLease nemen wij dit volledig voor u uit handen en wordt de lease op een professionele wijze afgehandeld zoals u dat van een leasemaatschappij mag verwachten.

Zodoende kunt u zich op uw verkoopactiviteiten blijven richten terwijl wij voor een vloeiende afhandeling van de lease zorgen.

Leo Frijlink

Wilt u graag weten wat we voor u en uw cliënten kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Zo werkt Vendor Lease bij ProfLease

Om het leaseproces zo efficiënt en snel mogelijk te laten verlopen, kunt u gebruik maken van EnquireNow. Voor investeringen tot € 250.000 heeft u direct toegang tot een lease offerte. Uiteraard kunt u ook voor grotere investeringen gebruik maken van EnquireNow, waarbij ProfLease samen met u een maatwerk leasevoorstel uitwerkt.

1
2
3
4
5
6

Vraag een lease aan

Wilt u voor uw cliënt een lease aanvragen bij de verkoop van uw apparatuur? Vraag (in EnquireNow) voor investeringen vanaf € 10.000 een lease aan voor uw cliënt.

Financiële toetsing

Heeft u een lease aangevraagd? Dan laten wij een financiële toetsing plaatsvinden op het KvK-nummer van de cliënt. Indien er uitslag is van de financiële toetsing, dan ontvangt u direct een melding.

Breng een lease offerte uit

In EnquireNow heeft u na het aanvragen van de lease direct toegang tot een offerte onder voorbehoud van krediet akkoord. Heeft u wel een krediet akkoord terug gekregen? Dan kunt u ook de lease offerte met krediet akkoord uitbrengen.

Opstellen lease overeenkomst

Gaat de cliënt akkoord met de lease offerte? Dan zal ProfLease rechtstreeks met de cliënt schakelen om de lease overeenkomst op te stellen en deze naar de cliënt versturen.

Lever de apparatuur

Hebben wij de lease overeenkomst ondertekend retour ontvangen? Dan sturen wij u een orderbevestiging. Dit houdt in dat er formeel besteld wordt en er geleverd kan worden.

Krijg snel uitbetaald

Indien uw cliënt heeft aangegeven de apparatuur volledig en in goede orde te hebben ontvangen, zal ProfLease zorg dragen voor een snelle uitbetaling.

Veelgestelde vragen

Het aanvragen van een lease is mogelijk vanaf een totaal investeringsbedrag van minimaal € 10.000 exclusief btw.

Dat hangt bijvoorbeeld af van het type apparatuur waarin u wilt investeren en uw huidige financiële positie. Gebruikelijke looptijden voor digitale apparatuur zijn 24 maanden, 30 maanden, 36 maanden, 48 maanden en 60 maanden. Voor productiemachines zijn 36 maanden, 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden gebruikelijke looptijden. Bij uitzondering is een looptijd van 84 maanden ook mogelijk.

Tussentijds aflossen is niet mogelijk. De cliënt kan tussentijds wel afkopen. ProfLease maakt dan voor uw cliënt een afkoopvoorstel waarbij de resterende termijnen in één keer worden afgekocht.

Het woord operationele lease is verwarrend. Bij auto’s wordt met het woord “operationele” dikwijls bedoeld dat alle services, onderhoud, verzekering, belasting e.d. in maandhuur zit verwerkt. Bij het leasen van bedrijfsmatige onroerende goederen wordt met operationele lease huur bedoeld. De wetgever kent twee begrippen huur en huurkoop waarbij huur wordt vertaald door operationele lease en huurkoop – koop op afbetaling – door financial lease.

Nee, dat is niet nodig. ProfLease ondersteunt een aantal facetten van de product lifecycle. Te beginnen met het ondersteunen van de aankoop. We stellen samen met u een aankoopbudget op. De leverancier stuurt de rekeningen naar ProfLease nadat zaken goed zijn geïnstalleerd geeft u ProfLease toestemming te betalen. Als het budget is uitgegeven start de leaseovereenkomst. Alles transparant want de condities voor de leaseovereenkomst worden al bij het beschikbaar stellen van het budget met elkaar vastgelegd. Na iedere levering door de leverancier worden de objecten inclusief serienummer geregistreerd in EnquireNow. U kunt zelf gegevens toevoegen zoals wie het apparaat gebruikt, waar het zich bevindt en andere dergelijke zaken. Heeft u een eigen Asset Management Systeem dan kunnen de objecten gedownload worden.

  • Controleer voorafgaand aan levering van de apparatuur altijd of er een door de klant en ProfLease getekende leaseovereenkomst is. Alleen dan kan ProfLease de leveranciersfactuur in behandeling nemen.
  • De factuur dient op naam te worden gesteld van:

ProfLease B.V.
Maurick 1
5261 NA  Vught
BTW-nummer: NL820931718B01

Met als afleveradres de NAW-gegevens van de klant.

  • Op de factuur dient een duidelijke objectomschrijving en prijsspecificatie te staan met daarbij voor zover van toepassing eveneens vermelding van serienummers.
  • Onze voorkeur gaat ernaar uit om de factuur digitaal te ontvangen op: facturen@proflease.nl.
  • Na ontvangst van de factuur zal ProfLease de klant een acceptatieformulier toesturen waarin de klant verklaart de apparatuur in goede staat te hebben ontvangen en dat deze naar behoren functioneert. Betaling van de factuur geschiedt nadat het acceptatieformulier voor akkoord (digitaal) door de klant is getekend en door ProfLease retour is ontvangen.
  • Uit hoofde van betaling van de factuur door ProfLease dient het eigendom van de apparatuur op ProfLease over te gaan.

Een overzicht van leveranciers, waarvan wij velen tot onze vaste partners rekenen

Staat uw organisatie er nog niet tussen?

Meldt u via onderstaand formulier dan aan:

1Bedrijfsgegevens
2Voltooien
  • Meerdere keuzes zijn mogelijk
  • Toegestane bestandstypen: jpg, png, Max. bestandsgrootte: 500 MB.
    Logo uploaden in .jpg of .png formaat. Optimale afmetingen 500px x 250px, maximale upload grootte 500KB.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei gesloten.