Ma – vrij 08:30 – 17:30

Equipment Lease

Uw Boutique Partner in Equipment Lease

Equipment Lease

Waarom Equipment Lease?

Pay as you earn

In tegenstelling tot koop zorgt u met lease dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen en dat u vanaf dag één geld verdient.

Behoud van werkkapitaal

Met Equipment Lease behoudt u uw werkkapitaal voor zaken als voorraad, betalingen aan leveranciers en personeel.

Tussentijds upgraden

U heeft de mogelijkheid om tussentijds equipment toe te voegen of te upgraden binnen de leaseovereenkomst.

Welke equipment kan ik leasen?

Bij ProfLease kunt u terecht voor investeringen in diverse equipment, zoals productiemachines, heftrucks, landbouwmachines en bouwmachines. Wanneer uw type equipment er niet bij staat, twijfel dan niet om contact op te nemen. We denken graag met u mee.

De voordelen van Equipment Lease

Vanaf dag één geld verdienen (pay as you earn)

Waarom wachten met investeren in uw nieuwe machine? In plaats van eerst het benodigde bedrag te moeten sparen, kunt u direct van start door uw equipment te leasen. Het gaat niet om de initiële investering, maar om wat het op de eerste dag oplevert. Door de kosten te spreiden over maandelijkse leasebetalingen, wordt de financiële drempel aanzienlijk verlaagd en kan er vanaf dag één geld verdiend worden.

Optimaal behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om over werkkapitaal te beschikken. Waarom zou u uw cash vastzetten in equipment die in waarde afneemt, terwijl u dit ook voor zaken als voorraad, betalen van leveranciers en personeel kunt gebruiken? Met lease behoudt u uw werkkapitaal voor dit soort zaken. Onze facility lease gaat nog verder door alle facturen uit het investeringsproject namens u aan de leverancier(s) te betalen. Hiervoor hoeft u dus niet uw eigen werkkapitaal aan te spreken. Lees hier meer over onze Facility Lease oplossing.

100% financering

In tegenstelling tot een banklening, kunt u met leasing 100% van de aanschafprijs financieren. Ook zijn er normaalgesproken geen aanvullende zekerheden nodig.

Tussentijds upgraden

ProfLease begrijpt dat investeren in vernieuwing een must is en biedt daarom mogelijkheid om tussentijds apparatuur te upgraden. Als er aanvullende apparatuur nodig is, kunt u uitbreiden via deze optie zodat uw uw organisatie met gelijkblijvende kosten altijd kan beschikken over ‘state-of-the-art’ equipment.

Houd kredietlijnen bij de huisbankier open

Een ander punt is dat een financial lease, omdat deze niet afgesloten wordt met de huisbank, niet ten koste gaat van de kredietcapaciteit bij de huisbankier. Daar blijft dus alle ruimte voor eventuele toekomstige leningen, zoals uitbreiding van het werkkapitaal of hypotheken.

Meer ruimte voor meer en betere opties

In tegenstelling tot koop heeft u met lease meer ruimte voor het kiezen van betere equipment met meer/betere opties. Omdat extra kosten marginaal doorwerken in de leaseprijs geeft dat extra comfort voor het afsluiten van een lease.

Waarom ProfLease?

Bankonafhankelijk

Lease bij ProfLease creëert onafhankelijkheid van uw bank. Eventuele bestaande kredietlijnen blijven beschikbaar voor andere zaken waaronder uitbreiding van het werkkapitaal.

Persoonlijk advies

Waar u bij de leasemaatschappij van de bank zelf alles online moet regelen omtrent de lease, komen wij graag bij u langs om u persoonlijk te adviseren in een maatwerk leaseoplossing.

Maatwerk oplossingen

Maatwerk is bij ProfLease de standaard. Iedere investering en organisatie is uniek en daar hoort dus ook een unieke leaseoplossing bij.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise

BKL Engineering logo
Schuro interdesign

Veel gestelde vragen over Equipment Lease

Equipment Lease is een financiële oplossing voor bedrijfsmiddelen, exclusief auto’s. Bij ProfLease kunt u terecht voor investeringen in diverse apparatuur, zoals productiemachines, heftrucks, landbouwmachines en bouwmachines. Afhankelijk van de aard van de apparatuur en uw organisatie zijn er twee leasevormen beschikbaar: financial lease en operational lease. Beide leasevormen hebben hun eigen voordelen. 

Operational lease van equipment mag niet worden vergeleken met een operational lease als bij auto’s. Bij auto’s wordt met het woord “operational” dikwijls bedoeld dat alle services, onderhoud, verzekering, belasting e.d. in maandhuur zit verwerkt. Bij het leasen van equipment is dit niet het geval en wordt met operational lease huur bedoeld. De apparatuur is niet in uw eigendom en staat dus niet op de balans. U huurt deze van ProfLease en betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van de machine.

Equipment Financial Lease is een financieringsovereenkomst waarbij de leasemaatschappij het (gehele) investeringsbedrag financiert en u als klant tegen een maandelijkse vergoeding de machine mag gebruiken. Bij deze leasevorm bent u als klant economisch eigenaar van de machine en komt deze op uw balans te staan. Dit heeft als voordeel dat u investeringsaftrek (KIA) kunt claimen. Aan het einde van de looptijd draagt de leasemaatschappij ook automatisch het juridisch eigendom aan u over.

Het verschil tussen financial lease en operational lease is met name het eigendom. Bij een financial lease activeert u de investering op uw balans. U bent zowel economisch als juridisch eigenaar van de machine. Bij een operational lease (huur) betaalt u voor het gebruik van de machine. De leasemaatschappij is zowel economisch als juridisch eigenaar van de machine. 

Beide leasevormen hebben weer hun eigen voordelen. Met financial lease kunt u bijvoorbeeld investeringsaftrek claimen, terwijl operational lease lagere maandelijkse kosten met zich meebrengt. Afhankelijk van het object, de investering en uw organisatie kunnen we samen met u bepalen wat voor u de beste leaseoplossing is.

Hoe kunnen we u verder helpen?

Laat u adviseren door onze expert

Meer weten over de mogelijkheden van Equipment Lease? Neem dan gerust contact op met onze lease-expert.

Direct een lease aanvragen

Heeft u nieuwe equipment op het oog en wilt u deze in de lease onderbrengen? Vraag dan voor investeringen vanaf €10.000 direct uw lease aan.

Apple leasen
Nieuw label voor ICT: Mastercom

Met trots kondigt ProfLease de lancering aan van Mastercom: het nieuwe label voor ICT Lease en lifecycle management.

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei gesloten.