Ma – vrij 08:30 – 17:30

CNC machine leasen

Vraag een lease voor investeringen in CNC machines. Als bank- en merkonafhankelijke leasemaatschappij is ProfLease de partij bij uitstek om uw machines tegen aantrekkelijke voorwaarden te financieren. Ook aanbetalingen aan uw leverancier(s) kunnen wij voor u verzorgen.
Meest gekozen leaseoplossingen voor CNC machines
CNC machine leasen

Financial Lease

Een financial lease is een on-balance financiering. Het eigendom van de apparatuur ligt bij de onderneming en kan daarom investeringsaftrek claimen. Financial lease is mogelijk vanaf €10.000 exclusief btw.

CNC machine leasen

Operational Lease

Een operation lease is een off-balance financiering. U betaalt voor het gebruik van de machine. Aan het einde van de looptijd bieden we een koopoptie en kunt u deze machine van ons terugkopen. Operational Lease is mogelijk vanaf €10.000 exclusief btw.

CNC machine leasen

Machine Change Option

Machine Change Option is er voor ondernemingen die willen groeien. Hierbij is het mogelijk om te starten met een tussenformaat machine om vervolgens gedurende de looptijd te bepalen of de machine vervangen kan worden voor een nog grotere machine.

CNC machine leasen

CNC machines kunnen voor vele productieprocessen ingezet worden. Tegenwoordig kan computertechnologie op zowat elke denkbare machine worden gezet. De CNC vervangt de menselijke interface die nodig is om machineonderdelen te bewegen om het gewenste resultaat te krijgen. De CNC machines van vandaag kunnen beginnen met ruw materiaal, zoals een blok staal, en een zeer complex onderdeel maken met nauwkeurige toleranties en een verbazingwekkende herhaalbaarheid.

Wat is een CNC machine?

CNC machines maken onderdelen voor bijna elke industrie. Ze worden ingezet om materialen en halffabricaten te bewerken die bestaan uit kunststoffen, metalen, aluminium, hout en vele andere harde materialen. Het woord “CNC” staat voor Computer Numerical Control, maar tegenwoordig noemt iedereen het CNC. Maar wat doet een CNC machine nu precies? Kort gezegd is een CNC machine een computergestuurde machine die het mogelijk maakt om repeterende bewerkingen op een efficiënte wijze kunnen herhalen.

CNC freesmachine leasen

Misschien wel een van de meest voorkomende CNC machines is de freesmachine. Handmatige freesmachines gebruiken handwielen en loodschroeven om het snijgereedschap op een onderdeel te positioneren. Een CNC freesmachine is vele malen nauwkeuriger, omdat deze keer op keer naar de exacte coördinaten gepositioneerd kan worden. CNC freesmachines zijn er in een groot aantal maten en types en kunnen op meerdere assen werken.

Welke CNC machines kan ik leasen?

Er zijn tegenwoordig talloze soorten CNC-machines te verkrijgen. CNC machines zijn werktuigmachines die materiaal snijden of verplaatsen zoals voor geprogrammeerd is. Het soort snijden kan variëren van plasmasnijden en lasersnijden, tot frezen en draaien. CNC machines kunnen zelfs artikelen oppakken en verplaatsen aan de lopende band. Hieronder een aantal basis typen CNC-machines vermeld welke vaak in de lease worden ondergebracht.

CNC draaibank leasen:

Dit type CNC draait het werkstuk en beweegt het snijgereedschap naar het werkstuk. Een basis draaibank is 2-assig, maar er kunnen veel meer assen worden toegevoegd om de complexiteit van de snede mogelijk te maken. Het materiaal draait op een spindel en wordt tegen een slijp- of snijgereedschap gedrukt dat de gewenste vorm maakt. Draaibanken worden gebruikt om symmetrische objecten zoals bollen, kegels of cilinders te maken. Veel CNC machines zijn multifunctioneel en combineren alle soorten snijwerk.

CNC plasmasnijmachine leasen:

De CNC plasmasnijder gebruikt een krachtige laser om te snijden. De meeste plasmasnijders snijden geprogrammeerde vormen uit plaat.

3D printer leasen:

Een 3D-printer gebruikt het programma om te vertellen waar kleine stukjes materiaal moeten worden neergelegd om de gewenste vorm te bouwen. 3D onderdelen worden laag voor laag opgebouwd met een laser om de vloeistof of het vermogen te stollen terwijl de lagen groeien.

CNC routers leasen:

CNC-frezen worden meestal gebruikt om grote afmetingen te snijden in hout, metaal, platen en kunststoffen. Standaard routers werken op 3-assige coördinaten, zodat ze in drie dimensies kunnen snijden. U kunt echter ook investeren in 4-, 5- en 6-assige machines voor prototypes en complexe vormen.

CNC Pick & Place machine leasen:

Een CNC “pick & place” machine werkt vergelijkbaar met een CNC router, maar in plaats van materiaal te snijden, heeft de machine vele kleine kopstukken die onderdelen oppakken met behulp van een vacuüm, ze naar de gewenste locatie verplaatsen en daar vervolgens neerleggen. Deze worden onder meer gebruikt om tafels, moederborden en andere elektrische assemblages te maken.

Enkele voordelen van CNC machines leasen bij ProfLease
Geen hoge investeringskosten vooraf;
Bij het aanschaffen van een nieuwe CNC machine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ons is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.
Door uw CNC machine te leasen behoudt u liquide middelen in kas;
Een vaste prijs per maand maakt budgetteren wel heel eenvoudig;
Met lease kunt u altijd beschikken over de nieuwste machine;
Er is een schaarste aan vakmensen. Met de nieuwste machine is het mogelijk om de schaarste aan vakmensen op te vangen.
Met lease blijft het geld beschikbaar als werkkapitaal of reserve voor als het werkelijk nodig is;

Veelgestelde vragen

 • Vanaf welk bedrag kan ik een lease aanvragen?
  Het aanvragen van een lease is mogelijk met een minimum investeringsbedrag van € 10.000 exclusief btw.
 • Ik moet een aanbetaling voldoen aan mijn leverancier, kunnen jullie die ook financieren?
  Bij het aanschaffen van een nieuwe CNC machine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ProfLease is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.
 • Welke looptijden zijn er mogelijk?
  Dat hangt af van het type en de economische levensduur van de CNC machine. Gebruikelijke looptijden voor machines zijn 48 maanden, 60 maanden en 72 maanden.
 • Wordt met operational lease hetzelfde bedoeld als bij auto's?
  Het woord operational lease kan verwarrend zijn. Bij auto’s wordt met het woord “operational” dikwijls bedoeld dat alle services, onderhoud, verzekering, belasting e.d. in maandhuur zijn verwerkt. Bij het leasen van een CNC machine wordt met operational lease huur bedoeld. De wetgever kent twee begrippen huur en huurkoop waarbij huur wordt vertaald door operationele lease en huurkoop – koop op afbetaling – door financial lease.
Ralf Timmers
Ralf is gespecialiseerd in leaseoplossingen voor CNC machines. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op.

Hoe werkt leasen bij ProfLease?

ProfLease is een groep welke kan terugvallen op ruim 35 jaar ervaring. Wij zijn het boetique kantoor op het gebied van leaseoplossingen voor investeringen in machines. Wij komen bij grotere investeringen dan ook graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren. Bij vragen kunt u contact opnemen of u kunt eventueel direct een lease aanvragen.

1
2
3
4
5

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe machine op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 (exclusief btw) een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw onderneming.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en zullen u hierover informeren. Voor investeringsbedragen tot €250.000 voeren wij direct een financiële toetsing uit op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Bestel de machine

Zoals u gewend bent bestelt u de productiemachine zelf bij de leverancier(s) van uw keuze. Standaard kan tot 20% van het investeringsbedrag aan installatiekosten en software worden meegefinancierd maar onder zekere voorwaarden kan hier ook van worden afgeweken. Zorg dat de factuur op naam komt te staan van ProfLease.

Aan de slag

Heeft u uw machine volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe machine.

Waarom ProfLease?

Onafhankelijk

ProfLease is uit principe onafhankelijk. Wij zijn dus niet gebonden aan een financiële instelling, merk of leverancier. Door te kiezen voor ProfLease, gaat de lease niet ten koste van bestaande banklijnen en zijn er geen algemene zekerheden (verpandingen) vereist, zodat er extra kredietruimte overblijft.

Boutiquekantoor

ProfLease is het Equipment Leaseboutique kantoor van Nederland. Met toewijding voor ons vak en een uitgesproken betrokkenheid naar onze klanten toe, vertalen wij onze schat aan expertise in een oplossing voor de specifieke uitdagingen waar u als organisatie voor wordt geplaatst.

Innovatief

Wij zijn de organisatie die het allemaal net iets anders doet en dat ook uitstraalt. Innovatie gaat over ons: over mensen die weten dat dingen veranderen en die daar weloverwogen, proactief en innovatief op inspelen. Verandering betekent voor ons vooruitgang en het omarmen van de toekomst.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Anne van driesten

Anne van Driesten, Directeur

Van Driesten Harskamp Bouwbedrijf

van driesten harskamp bouwbedrijf logo
“Voordat ik überhaupt antwoord kreeg van mijn huisbank, was alles met ProfLease al geregeld!”

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei gesloten.