Ma – vrij 08:30 – 17:30

Machine Financial Lease

Wat is Machine financial lease?

Machine financial lease is een financieringsovereenkomst waarbij de leasemaatschappij het (gehele) investeringsbedrag financiert en u als klant tegen een maandelijkse vergoeding de machine mag gebruiken. Bij deze leasevorm bent u als klant economisch eigenaar van de machine en komt deze op uw balans te staan. Dit heeft als voordeel dat u investeringsaftrek (KIA) kunt claimen. Aan het einde van de looptijd draagt de leasemaatschappij ook automatisch het juridisch eigendom aan u over.

Houtbewerkingsmachine

Hoe werkt Machine financial lease bij ProfLease?

Wij bieden financial lease oplossingen aan voor organisaties in Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk leaseoplossingen en komen bij grotere investeringen dan ook graag bij u langs op locatie om u hierin te adviseren. Bij vragen kunt u contact opnemen of u kunt eventueel direct een lease aanvragen.

1
2
3
4
5

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe machine op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 (exclusief btw) een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw onderneming.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en zullen u hierover informeren. Voor investeringsbedragen tot €250.000 voeren wij direct een financiële toetsing uit op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Bestel de machine

Zoals u gewend bent bestelt u de machine zelf bij de leverancier(s) naar keuze. Vraag uw leverancier om een aanbetaling die u wilt laten voorfinancieren door ProfLease? Ook dan denken we graag met u mee. Zorg dat de factuur op naam komt te staan van ProfLease.

Aan de slag

Heeft u uw machine volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe machine.

De voordelen van Machine financial lease bij ProfLease

Voorfinanciering van aanbetalingen

Bij het aanschaffen van een nieuwe machine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ons is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.

Recht op investeringsaftrek

Omdat u bij een financial lease economisch eigenaar wordt van de machine, heeft u recht op investeringsaftrek. In 2021 is de maximale investeringsaftrek €16.307. Zeker voor Eenmanszaken, VOF-structuren en Maatschappen is de KIA interessant omdat het maximale effect via de inkomstenbelasting loopt. Het effect is hierbij maximaal 52% en de aftrek kan hierdoor oplopen tot wel (€16.307 * 52%) €8.480. Meer over de KIA leest u hier.

Btw wordt maandelijks in rekening gebracht

Normaalgesproken dient men bij een financial lease de btw vooraf in één keer af te dragen. Bij ProfLease wordt de btw per maand in rekening gebracht in plaats van dat deze vooraf in één keer voldaan moet worden.

Geld verdienen vanaf dag één

Waarom wachten met investeren in uw nieuwe machine? In plaats van dat u eerst het benodigde bedrag gaat sparen, kunt u direct van start met uw nieuwe machine. Omdat er geen grote investeringen hoeft te worden gedaan, kunt u vanaf dag één omzet genereren en daarmee vaak ruimschoots de maandelijkse leasetermijn terugbetalen.

Behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om werkkapitaal te hebben. Dit betekent dat u cash nodig heeft om aan andere verplichtingen te voldoen. Geld dat u anders in de apparatuur had geïnvesteerd, kan nu vast en zeker meer renderend worden ingezet.

100% financiering

In tegenstelling tot een banklening, kunt u met leasing 100% van de aanschafprijs financieren. Ook zijn er verder geen extra zekerheden nodig.

Word eigenaar

Aan het einde van de looptijd wordt u na het betalen van de laatste leasetermijn automatisch eigenaar van de machine.

Houd kredietlijnen bij de huisbankier open

Een ander punt is dat een financial lease, omdat deze niet afgesloten wordt met de huisbank, niet ten koste gaat van de kredietcapaciteit bij de huisbankier. Daar blijft dus alle ruimte voor eventuele toekomstige leningen (hypotheken).

Leasen vanaf €10.000

Bij ProfLease is het al mogelijk om te leasen vanaf een totaal investeringsbedrag van €10.000 exclusief btw.

Leo Frijlink
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Machine financial lease? Neem dan gerust contact op.
Leo Frijlink
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Machine financial lease? Neem dan gerust contact op.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Financial lease komt onder andere veel voor bij de volgende equipment

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei gesloten.