Ma – vrij 08:30 – 17:30

Machine Operational Lease

Wat is Machine operational lease?

Operational lease van productiemachines mag niet worden vergeleken met een operational lease als bij auto's. Bij auto’s wordt met het woord “operational” dikwijls bedoeld dat alle services, onderhoud, verzekering, belasting e.d. in maandhuur zit verwerkt. Bij het leasen van een productiemachine is dit niet het geval en wordt met operational lease huur bedoeld. De apparatuur is niet in uw eigendom en staat dus niet op de balans. U huurt deze van ProfLease en betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van de machine.

Verpakkingsmachine leasen

Hoe werkt Machine operational lease bij ProfLease?

Een operational lease betreft maatwerk. Afhankelijk van uw organisatie, de aard en omvang van de investering werken wij voor u een leasevoorstel uit. Bij vragen kunt u contact opnemen of u kunt eventueel direct een lease aanvragen.

1
2
3
4
5

Lease aanvragen

Heeft u een nieuwe machine op het oog? Vraag voor investeringen vanaf €10.000 (exclusief btw) een lease aan, dan zorgen wij voor een maatwerk leaseoplossing die als gegoten past bij uw onderneming.

Ontvang een passend voorstel

Heeft u een lease aangevraagd? Dan gaan wij direct aan de slag om u een passend voorstel te doen en zullen u hierover informeren. Voor investeringsbedragen tot €250.000 voeren wij direct een financiële toetsing uit op het doorgegeven KvK-nummer.

Laatste gegevens aanleveren

Wilt u over gaan tot de lease? Dan hebben nog een aantal gegevens nodig voor het opstellen van de lease overeenkomst. Denk aan een geldig ID-bewijs, de UBO's en ondertekenaars binnen uw organisatie.

Bestel de machine

Zoals u gewend bent bestelt u de machine zelf bij de leverancier(s) naar keuze. Vraag uw leverancier om een aanbetaling die u wilt laten voorfinancieren door ProfLease? Ook dan denken we graag met u mee. Zorg dat de factuur op naam komt te staan van ProfLease.

Aan de slag

Heeft u uw machine volledig en in goede orde ontvangen? Dan betalen wij na uw goedkeuring de leverancier(s) uit en kunt direct aan de slag met uw nieuwe machine.

De voordelen van Machine operational lease bij ProfLease

Verbeter de ratio's op de balans

Aangezien een operational lease een off-balance financiering betreft, ontstaat er een balansverkorting. Het grote voordeel hiervan is dat uw liquiditeitsratio's verbeteren en uw credit rating op een positieve wijze wordt beïnvloed.

Voorfinanciering

Bij het aanschaffen van een nieuwe machine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ons is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.

Tussentijds uw machine upgraden

U heeft altijd de flexibiliteit om het contract open te breken en de oude machine te vervangen voor een nieuwe. Indien u geen gebruik heeft gemaakt van de tussentijdse vernieuwingsmogelijkheid dan heeft u aan het einde van de looptijd de keuze om de machine over te kopen, te retourneren, door te huren of alsnog te vervangen.

Lease als maatwerk

ProfLease is geen bancaire leasefabriek want leasen is meer dan een tarief vinden wij. Ieder mens, ieder bedrijf en iedere lease is uniek. Vandaar dat we spreken over lease als maatwerk.

Pay as you earn

Het leasen van een machine geeft een goed inzicht in de kasstromen: de opbrengsten en kosten kunnen duidelijk tegenover elkaar worden gezet. Met lease zorgt u ervoor dat inkomsten en uitgaven synchroon lopen, in plaats van dat u eerst een grote investering moet doen om dit te kunnen ontvangen. Hierdoor kunt u vanaf dag één geld verdienen met uw nieuwe machine.

Behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om werkkapitaal te hebben. Dit betekent dat u cash nodig heeft om aan andere verplichtingen te voldoen. Geld dat u anders in de machine had geïnvesteerd, kan nu vast en zeker meer renderend worden ingezet.

100% financiering

In tegenstelling tot een banklening, kunt u met leasing 100% van de aanschafprijs financieren. Ook zijn er verder geen extra zekerheden nodig.

Houd kredietlijnen bij de huisbankier open

Een ander punt is dat een operational lease, omdat deze niet afgesloten wordt met de huisbank, niet ten koste gaat van de kredietcapaciteit bij de huisbankier. Daar blijft dus alle ruimte voor eventuele toekomstige leningen (hypotheken).

Behoud van werkkapitaal

Om te kunnen groeien is het belangrijk om werkkapitaal te hebben. Dit betekent dat u cash nodig heeft om aan andere verplichtingen te voldoen. Geld dat u anders in de apparatuur had geïnvesteerd, kan nu vast en zeker meer renderend worden ingezet.

Operational lease vanaf €10.000

Bij ProfLease is het al mogelijk om te leasen vanaf een totaal investeringsbedrag van €10.000 exclusief btw.

Leo Frijlink
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Machine operational lease? Neem dan gerust contact op.
Leo Frijlink
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Machine operational lease? Neem dan gerust contact op.

Enkele organisaties die dankbaar gebruik maken van onze expertise:

Operational lease komt onder andere veel voor bij de volgende machines

Wegens hemelvaart zijn wij op donderdag 18 mei en vrijdag 19 mei gesloten.