Machine lease

Ontvang een vrijblijvende leaseofferte voor investeringen in machines of robots vanaf €10.000.

Lease offerte aanvragen
Waarom ProfLease?

Maatwerk

Persoonlijk advies

Voorfinanciering

Bankonafhankelijk

Waarom een machine leasen?

  • Het leasen van een machine geeft een goed inzicht in de kasstromen: de opbrengsten en kosten kunnen duidelijk tegenover elkaar worden gezet

  • Door leasing behoudt u liquide middelen in huis

  • Met lease blijft het geld beschikbaar als werkkapitaal of reserve voor als het werkelijk nodig is

  • Door leasing kunt u altijd beschikken over de nieuwste machine

  • Er is een schaarste aan vakmensen. Met de nieuwste machine is het mogelijk om de schaarste aan vakmensen op te vangen. 

Waarom kiezen voor ProfLease?

  • Bij het aanschaffen van een nieuwe machine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ons is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.

  • Wij zijn onafhankelijk van banken en leveranciers. Banken hebben tegenwoordig veel grip op de onderneming. Door te leasen bij ProfLease, bent u minder afhankelijk van de bank.

  • Wij komen bij u langs, omdat een investering in een nieuwe machine vraagt om een maatwerk leaseoplossing. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Welke machines kan ik leasen?

Hieronder vindt u een overzicht van de meest geleasede machines. Ook als de gewenste machine er niet bij staat, kunnen wij dit voor u in de lease onder brengen.

Onze machine lease oplossingen

Machine Financial Lease

Machine financial lease is een financiële leaseovereenkomst waarbij u als lessee aan het eind van de looptijd eigenaar bent van de machine. Daarom blijft de machine op uw balans staan.

Het voordeel van machine financial lease is dat u als onderneming de fiscale voordelen naar u toe kunt trekken. Dat betekent dat u recht hebt op kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. U heeft hier recht op wanneer u een investering doet tussen de €2.301 en €318.449. Meer informatie over de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is te vinden op de . Financial lease is met name interessant voor Eenmanszaken en VOF-structuren.

Lease offerte aanvragen

Machine Operational Lease

Machine operational lease is een operationele leaseovereenkomst. Dat betekent dat ProfLease eigenaar is van de machine en je als onderneming betaalt voor het gebruik.

De machine staat hierbij dus niet op de balans. Machine operational lease is met name interessant voor BV-structuren.

Lease offerte aanvragen

Machine Facility Lease

Machine facility lease is een operationele leaseovereenkomst. De extra optie die deze oplossing biedt, is het voorloop contract.

Bij het aanschaffen van een nieuwe machine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. In het voorloop contract wordt door ProfLease een budget beschikbaar gesteld, waaruit aanbetalingen kunnen worden betaald. Net als bij de andere twee oplossingen, bent u uiteraard vrij om zelf de leverancier en de machine te kiezen. Pas na explicite goedkeuring door middel van een acceptatieverklaring, betalen wij de leverancier. We vragen dus altijd eerst goedkeuring, of we een betaling kunnen en mogen doen. Als het afgesproken budget is bereikt of de afgesproken termijn is verlopen, start de lease.

Lease offerte aanvragen

Machine Change Option

Machine change option is een operationele leaseovereenkomst, waarbij flexibiliteit centraal staat.

Als onderneming wil je groeien. Maar daarbij wil je niet direct investeren in de grootste machine. Daarom hebben we de machine change option ontwikkeld. Hierbij is het mogelijk om te starten met een tussenformaat om vervolgens gedurende de looptijd te bepalen of de machine vervangen kan worden voor een nog grotere machine. Deze tussenstap is voor vele ondernemingen vaak de juiste manier om te groeien. Wij helpen daar bij.

Lease offerte aanvragen

Een selectie van ondernemingen die u voorging:

Anne van Driesten

Van Driesten Harskamp Bouwbedrijf

Bekijk klantcase

Neem contact op met één van onze professionals. Zij helpen u graag verder.

Leo Frijlink

Leo Frijlink
Senior Partner

Pieter Tomesen

Pieter Tomesen
Associate partner

Frank Grisel
Associate partner