Machine lease

ProfLease kan aanbetalingen wél voorfinancieren.

Bekijk leaseoplossingen
Bekijk alle voordelen

Leverancier? Wij werken graag samen. Lees meer over vendor lease van ProfLease.

Ontdek meer

Waarom een machine leasen?

  • Het leasen van een machine geeft een goed inzicht in de kasstromen: de opbrengsten en kosten kunnen duidelijk tegenover elkaar worden gezet

  • Door leasing behoudt u liquide middelen in huis

  • Met lease blijft het geld beschikbaar als werkkapitaal of reserve voor als het werkelijk nodig is

  • Door leasing kunt u altijd beschikken over de nieuwste machine

  • Er is een schaarste aan vakmensen. Met de nieuwste machine is het mogelijk om de schaarste aan vakmensen op te vangen. 

Waarom een machine leasen

Waarom kiezen voor ProfLease?

Waarom kiezen voor ProfLease?
  • Bij het aanschaffen van een nieuwe machine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. Bij de leasemaatschappij van de bank kan de financiering pas worden geregeld op het moment dat de machine is geleverd. Aanbetaling kunnen niet worden gefinancierd. Bij ons is het wél mogelijk om de aanbetaling voor te financieren.

  • Wij zijn onafhankelijk van banken en leveranciers. Banken hebben tegenwoordig veel grip op de onderneming. Door te leasen bij ProfLease, bent u minder afhankelijk van de bank.

  • Wij komen bij u langs, omdat een investering in een nieuwe machine vraagt om een maatwerk leaseoplossing. Onze kracht is om nauw samen te werken met de leverancier die u zelf heeft gekozen.

Lease uw machine vandaag nog

Welke machines kan ik leasen?

Hieronder vindt u een overzicht van de meest geleasede machines. Ook als de gewenste machine er niet bij staat, kunnen wij dit voor u in de lease onder brengen.

Onze machine lease oplossingen

Machine financial lease is een financiële leaseovereenkomst waarbij je als lessee aan het eind van de looptijd eigenaar bent van de machine. Daarom blijft de machine op uw balans staan. Het voordeel van machine financial lease is dat je als onderneming de fiscale voordelen naar je toe kunt trekken. Dat betekent dat je recht hebt op kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Je hebt hier recht op wanneer je een investering doet tussen de €2.301 en €318.449. Meer informatie over de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is te vinden op de website van de belastingdienst. Financial lease is met name interessant voor Eenmanszaken en VOF-structuren. Meer weten over machine financial lease? Vraag aanvullende informatie op of neem direct contact op met één van onze professionals.

Machine operational lease is een operationele leaseovereenkomst. Dat betekent dat ProfLease eigenaar is van de machine en je als onderneming betaalt voor het gebruik. De machine staat hierbij dus niet op de balans. Machine operational lease is met name interessant voor BV-structuren. Meer weten over machine operational lease? Vraag aanvullende informatie op of neem direct contact op met één van onze professionals.

Machine facility lease is een operationele leaseovereenkomst. De extra optie die deze oplossing biedt, is het voorloop contract. Bij het aanschaffen van een nieuwe machine moet er vaak een aanbetaling worden gedaan. In het voorloop contract wordt door ProfLease een budget beschikbaar gesteld, waaruit aanbetalingen kunnen worden betaald. Net als bij de andere twee oplossingen, bent u uiteraard vrij om zelf de leverancier en de machine te kiezen. Pas na explicite goedkeuring door middel van een acceptatieverklaring, betalen wij de leverancier. We vragen dus altijd eerst goedkeuring, of we een betaling kunnen en mogen doen. Als het afgesproken budget is bereikt of de afgesproken termijn is verlopen, start de machine operational lease. Meer weten over machine facility lease? Vraag aanvullende informatie op of neem direct contact op met één van onze professionals.

Machine change option is een operationele leaseovereenkomst, waarbij flexibiliteit centraal staat. Als onderneming wil je groeien. Maar daarbij wil je niet direct investeren in de grootste machine. Daarom hebben we de machine change option ontwikkeld. Hierbij is het mogelijk om te starten met een tussenformaat om vervolgens gedurende de looptijd te bepalen of de machine vervangen kan worden voor een nog grotere machine. Deze tussenstap is voor vele ondernemingen vaak de juiste manier om te groeien. Wij helpen daar bij. Meer weten over machine change option? Vraag aanvullende informatie op of neem direct contact op met één van onze professionals.

Over welke oplossing wilt u meer informatie?

Een selectie van ondernemingen die u voorging:

Anne van Driesten

Van Driesten Harskamp Bouwbedrijf

Bekijk klantcase

Neem contact op met één van onze professionals. Zij helpen u graag verder.

Leo Frijlink

Leo Frijlink
Senior Partner

Pieter Tomesen

Pieter Tomesen
Associate partner

Frank Grisel
Associate partner